Ali Yalçın'dan memur zammı ve toplu sözleşme açıklaması

Ali Yalçın'dan memur zammı ve toplu sözleşme açıklaması
Memur-Sen 38. İl Temsilcileri Toplantısı, 7. Dönem Toplu Sözleşme Gündemiyle Konfederasyon Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın başta olmak üzere Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleriyle bağlı sendikaların genel başkanları ile komisyon başkanlarının katıldığı toplantıda kamu görevlilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali, sosyal ve özlük hakları ve toplu sözleşme sürecinin yol haritası konuşuldu.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul'un toplu sözleşme teklifleriyle ilgili sunumun ardından başlayan toplantıda teklifleri edilmesi gereken oransal zammın yani sıra kamu görevlilerinin çözüm beklediği konu başlıkları da görüşüldü.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kamu işvereni enflasyonu düşürmeye yönelik tedbirleri öne sürerek kami görevlilerinin beklentilerini görmezden gelmemelidir. Kamu görevlilerine verilecek iyileştirmeler bütçeye yük olarak görülmemelidir" diye konuştu.

Enflasyon baskısı nedeniyle oransal zammın direncinin azaldığını belirten Yalçın, "Enflasyon ne yazık ki bizim aldığımız oransal zammı kısa bir sürede eritiyor. Bu nedenle oransal zam ve Enflasyon farkı yanında refah payını da mutlaka talep edeceğiz. Kamu görevlilerinin ücretlerini ve çalışma şartlarını iyileştirmek adına elde edeceğimiz doğar mali ve özlük hakları da en az oransal zam kadar kıymetli görüyoruz. Bunun için masadaki mücadelemiz kamu görevlisinin en yüksek faydayı elde etmesi, memnuniyetinin artması için olacaktır" diye konuştu.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Genel başkan Yalçın'ın ardından söz alan İl temsilcileri ise teşkilatın ve üyelerin toplu sözleşmeden beklentilerini aktarırken, toplu sözleşmede izlenecek yol haritası ve müzakere stratejisine ilgili görüşlerini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum