Astsubaylar için 3 maddelik talep TBMM gündeminde

Astsubaylar için 3 maddelik talep TBMM gündeminde
Samsun Milletvekili Erhan Usta, astsubaylarla ilgili olarak, sözleşmelilere muvazzaf statüsü, sicil affı, makam tazminatı verilmesini Meclis Genel Kurulunda şu sözlerle ifade etti.

ERHAN USTA (Samsun) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; geçtiğimiz yasama yılında astsubayların özlük haklarıyla ilgili bir miktar düzeltmeler yapılmış olsa da eksik kalan ve hâlen bekleyen bir kısım haklı talepleri vardır. 
KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

1-Sözleşmeli astsubaylar muvazzaf statüsüne çıkarılmalı ve

2- Sicil affı sağlanmalıdır. 

3- Astsubaylara makam tazminatlarının verilmesi gerekiyor.

Astsubaylar emekliliklerine yansıyacak şekilde makam tazminatı alamamaktadırlar, bu düzeltilmelidir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bel kemiği olan astsubaylarımızın emekli olduklarında hak ettikleri özlük haklarını alamadıkları için maaşlarında da düşüş yaşanmaktadır.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar  daha önce astsubayların makam tazminatlarının verilmesi konusunda söz vermiş fakat gerekli adımları atmamıştır. Hükûmet konuyu dikkate almalı ve ivedilikle gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. İYİ Parti olarak, astsubaylarımızın yanında durmaya ve taleplerini Meclis gündeminde tutmaya devam edeceğiz.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.