Bakan Elvan'a Toplu Sözleşme Masasına Davet

Bakan Elvan'a Toplu Sözleşme Masasına Davet
Bilindiği üzere bu yıl ağustos ayında memurlar ve hükümeti temsilen Çalışma Bakanlığı arasında yapılacak olan 6.Dönem Toplu Sözleşme'si için görüşmelere başlanması planlanmaktadır.

Toplu Sözleşme'nin geçmiş beş dönemine baktığımızda günlerce süren tartışmalar karşılıklı ortaya sunulan argümanlar neticesinde çözümün önünde engel olarak her defasında işin ekonomik boyutu yani bütçe engeliyle karşılaşılmıştır.

Lakin Çalışma Bakanlığı işin teknik ve uygulama kısmıyla sorunlara çözüm olmaya çalışırken işin bütçe kısmı yani mali ve ekonomik yüküylede muhatap olmak durumunda kalmaştır.

İşte bu noktada bizler diyoruz ki, Sayın Maliye Bakanımızda masada olsun ve görüşmelerin ekonomik ve bütçe boyutu karşılıklı istişarelerle ortak bir karara bağlanıp çözüm yoluna gidilebilsin. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye ekonomisi 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 7 büyümüş Sayın Bakanımız Lütfi Elvan bu istikrar ve başarılı gelişmeyi 31 Mayıs 2021 tarihinde Twitter hesabından duyurmuştu.

Ekonomide büyüme rekorları kırılırken memurlarada bu büyümeden refah payı neden verilmez? Ya da ekonomi büyürken memurun alım gücü neden küçülür?

Masada işin mali boyutuna giren bu konuların tartışılıp çözüme kavuşması yönünden Çalışma Bakanlığı değil, Maliye Bakanlığı ile istişare edilmesi daha uygun olacaktır. Yetkili Sendikalarda masada sunacakları argümanları destekleyecek kaynak önerilerini ortaya koyacaktır.

Netice itibariyle bizler diyoruz ki;

Toplu Sözleşme Masası'ında Çalışma Bakanı'mızın yanısıra bütçe yönünden maliyet, kaynak ve çözüm önerileri husunda konuya direkt muhatap olan Sayın Maliye Bakanımızın da masada olmasının faydalı ve gerekli olduğu kanaatindeyiz.

Mil Bayındır Sen Sakarya İl Bşk. Yrd.
Yılmaz SARIÇAMLIK

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.