Bakan memur ve işçileri dinleyecek! Üçlü Danışma Kurulunu toplanıyor

Bakan memur ve işçileri dinleyecek! Üçlü Danışma Kurulunu toplanıyor
Üçlü Danışma Kurulu kimlerden oluşur? Danışma Kurulu ne iş yapar? Memur ve işçiler için hangi konuları görüşecek? İlgili yönetmelik kapsamında yılda üç kez toplanması gereken Üçlü Danışma Kurulu, 5 yıldır neden toplanmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 5 yıl aranın ardından memur ve işçi sorunları üzerine Üçlü Danışma Kurulunu toplayacak. Yapılacak toplantıya işçi ve memur sendikalarının temsilcileri de davet edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Üçlü Danışma Kurulu’nu toplayacak. Son olarak 15 Ekim 2018’de yapılan Üçlü Danışma Kurulu’nun yeniden toplanması için çalışmalar başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve ilgili kurumlara gönderdiği yazıyla toplantıda ele alınması istenen konuların 2 Ekim’e kadar Bakanlığa bildirilmesini istedi.

Önceki toplantılardan farklı olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine (TOBB) yazı gönderilmezken, görüşü istenenler arasına Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK eklendi.

Bakanlığın, işçi, işveren ve memur konfederasyonlarından gelen konu başlıklarını değerlendirip, yıl bitmeden Kurulu toplaması bekleniyor.

EN SON 5 YIL ÖNCE TOPLANMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde 5 yıl önce yapılan toplantıya, Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ve çeşitli sendikaların temsilcileri katılmıştı.

Bu toplantıda, asgari ücrete enflasyon zammı, KİT’lerdeki taşeronlar işçilere kadro, sendikal örgütlülüğün önündeki engeller ve kıdem tazminatı başlıkları ele alınmıştı

sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum