Bayramdan sonra 2 yeni Torba Yasa geliyor

Bayramdan sonra 2 yeni Torba Yasa geliyor
Gelen bilgilere göre yeni 2 torba yasa gündemde. Bakanlıkların bürokratların üzerinde görüştüğü 2 torba yasada milyonlarca kişiye müjde verilecek.

İLK TORBA YASA

İlk torba yasa önümüzdeki hafta meclise gelecek. Cumhur ittifakı tarafından meclise getirilecek torba yasada maaş zamları yer alacak. Memurlara ve emeklilere yönelik yapılacak düzenleme ile en düşük emekli maaşının 7500 liradan yukarıya çıkarılacağı ve 7500 lira üzerinde maaş alan emeklilere ise kademeli bir zam yapılması öngörülüyor. En düşük memur maaşı ise 22 bin liraya çıkarılacak. Bu artışlar Temmuz maaşlarına yetiştirilecek. Düzenlemenin önümüzdeki hafta meclise gelmesi ve kısa sürede meclisten geçerek yürürlüğe girmesi bekleniyor.

İKİNCİ TORBA YASA DAHA GENİŞ KAPSAMLI OLACAK

Birinci torba yasadan sonra meclis tatile girmeden önce 2. torba yasa gelecek. Kapsamlı olacak yeni torba yasada birçok konunun yer alacağı belirtiliyor. Bu konular şu şekilde özetlendi: 1. dereceye gelen tüm memurlara ek gösterge artışı verilmesi, Bağkur prim düzenlemesi, evlilik kredisi, ev hanımlarına emeklilik, taşerona kadro. Bu torba yasa ile yapılacak en kapsamlı düzenleme, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması olacak.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

2. torba yasa ile Aile Koruma Kalkanı Paketi devreye alınacak. Bu düzenleme ile ev kadınlarına sigorta yapılacak ve yıpranma payı, prim desteği gibi destekler verilecek.

Ev hanımlarına emeklilik için prim şartının 4500'e kadar çekilebileceği belirtilirken çocuk sahibi ev kadınlarının isteğe bağlı sigorta yaptırıp prim ödemesine başladıktan sonra yıpranma payı alarak erken emekli olabilecek. Yılda 90 gün verilecek yıpranma payhında 4 yıl prim yatıran anne, 5 yıl ödeme yapmış gibi sayılacak ve erken emekli olacak.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

2. torba yasanın Temmuz ayının ikinci haftasında meclise gelmesi bekleniyor.

aydındenge

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
33 Yorum