Bazı memurlara fazla çalışma ücreti hakkında karar!

Bazı memurlara fazla çalışma ücreti hakkında karar!
EYT işlemleriyle uğraşan SGK personelinden sonra vergi yapılandırmasında çalışacak Gelir İdaresi Başkanlığına fazla çalışma ücreti çıktı

GİB personeline ne kadar fazla çalışma ücreti ödenecek? 14 Nisan 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan karara göre Gelir İdaresi Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi çalışan personele fazla çalışma ücreti ödenecek.

Fazla çalışma ücreti, 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına dair kanun kapsamında, mesai saatleri dışında yapılan çalışmalar karşılığında ödenecek

Uygulama hangi birimleri kapsayacak
Gelir İdaresi Başkanlığının tahsilat ve itilaflı işler, uygulama ve veri yönetimi, gelir yönetimi ile mükellef hizmetleri daire başkanlıklarında görev yapan personeli ile taşra teşkilatında anılan Kanun kapsamında yapılan iş ve işlemlerde görevlendirilen personele ödenecek.

GİB personeline ne kadar fazla çalışma ücreti ödenecek?
Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre ayda elli saati geçemez. Fazla çalışmanın her bir saati için 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (K) Cetvelinde belirlenmiş olan fazla çalışma saat ücretinin (5,40 TL) beş katı esas alınır. Uygulama 1 Nisan ila 30 Eylül 2023 tarihleri arasındaki fazla çalışmaları kapsayacak.

Fazla çalışma ücreti saati: 5,40*5=27 TL
Bir aylık fazla çalışma ücreti: 27*50=1,350 TL

İşte 14 Nisan 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan karar
CUMHURBAŞKANI KARARI
Karar Sayısı: 7088

Gelir İdaresi Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personeline fazla çalışma ücreti ödenmesine İlişkin ekli Kararın yürürlüğe konulmasına, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 13 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

13/4/2023 TARİHLİ VE 7088 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARININ EKİ KARAR

Amaç ve kapsam
MADDE 1- (1) Bu Karar; 9/3/2023 tarihli ve 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca Gelir İdaresi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatında yapılması öngörülen işlemlerin zamanında sonuçlandırılabilmesi için ilgili birimlerinde fazla çalışma yapmasına ihtiyaç duyulan 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi personele, mesai saatleri dışında yaptıkları çalışmalar karşılığında ödenecek fazla çalışma ücretine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Ödemenin usul ve esasları
MADDE 2- (1) Fazla çalışma ücreti, 7440 sayılı Kanun kapsamında fazla çalışma yapmasına ihtiyaç duyulan ve mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan; Gelir İdaresi Başkanlığının tahsilat ve itilaflı işler, uygulama ve veri yönetimi, gelir yönetimi ile mükellef hizmetleri daire başkanlıklarında görev yapan personeli ile taşra teşkilatında anılan Kanun kapsamında yapılan iş ve işlemlerde görevlendirilen personele ödenir.
(2) Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre ayda elli saati geçemez.
(3) Fazla çalışmanın her bir saati için 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun (K) Cetvelinde belirlenmiş olan fazla çalışma saat ücretinin (5,40 TL) beş katı esas alınır.
(4) Fazla çalışılan gün ve süreleri gösteren fazla çalışma cetveli düzenlenir ve bu cetvel fazla çalışma yapan personel ile birim amiri tarafından imzalanır.
(5) Bu Karara göre fazla çalışma ücreti ödenen personele, diğer mevzuat hükümleri uyarınca ayrıca fazla çalışma ücreti ödenmez.
(6) Bu Karar hükümleri, 1/4/2023-30/9/2023 tarihleri arasında uygulanır.

Yürürlük
MADDE 3- (1) Bu Karar 1/4/2023 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme
MADDE 4- (1) Bu Karar hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.