Çalışma Bakanından 3600 ek gösterge cevabı

Çalışma Bakanından 3600 ek gösterge cevabı
Çalışma Bakanından 3600 ek göstergenin son durumu hakkında açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 3600 ek göstergenin hangi aşamada olduğuna dair Meclis genel kurulunda bilgilendirme yaptı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin TBMM Genel Kurulunda 3600 ek göstergeye dair açıklamalarda bulundu.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN – 3600 ek gösterge meselesi teknik olarak hangi grupları ne kadar kapsıyor, ara kademeleri düzenlemek gerekir mi, sadece belli bir gruba vermek gerekir mi, onun kriterleri ne olması gerekir? Toplumda hakkaniyet duygusunu zedelemeyecek bir düzenlemeyi 3600’le yapmak istiyoruz. Dolayısıyla bu teknik çalışmayı yaptık, önümüzdeki hafta komisyonumuzu toplayacağız. 

3600 ek göstergeyi 2022'de uygulamaya koyacağız

Komisyonda kimler olacak? Sosyal ortaklarımız olacak, sendikalar olacak; ondan sonra da Yüce Meclise göndereceğiz, sizin takdirinizle de 3600 ek gösterge meselesini artık bir vaat olmaktan biz çıkardık. Sözleşmenin anlamı şu: Uygulamaya sokacağız, anlamı bu.  “2022 yılında uygulamaya sokacağız.” diye imzaladık. Toplu sözleşmenin ne anlama geldiğini -tahmin ederim- biliyorsunuzdur. Dolayısıyla Meclise geldiği zaman da Meclisimizin gereğini yapacağına inancımız tamdır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum