Çalışmayan birime müdür atandı

Çalışmayan birime  müdür atandı
Sayıştay’ın 2021 yılı Hatay Büyükşehir Belediyesi raporunda, faal olmayan birime atanan üç kişinin şu an belediyede çeşitli birimlerde müdür olduğu ifade edildi.

Sayıştay Başkanlığı, 2021 yılına ait belediye ve belediyelere bağlı idarelerin denetim raporlarını yayınladı. Sayıştay denetçilerinin raporuna göre, CHP’li Hatay Büyükşehir Belediyesi, Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile İşletme ve İştirakler Daire Başkanlıkları faal olmamasına rağmen, bu başkanlıklara müdür atadı ve daire başkanlığı maaşı ödedi.

Atanan müdürlerden üçünün belediyenin farklı birimlerinde de müdürlük yaptığı raporda yer aldı. Raporda, atama yapılan Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ve İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı’nın kuruldukları dönemde yönetmeliklerinin bulunmadığı, görev tanımının olmadığı, harcama biriminin oluşturulmadığı tespit edildi.

‘ATAMALAR HİZMET İÇİN DEĞİL’

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 
2019 yılında kurulan İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı’nın ise 09.07.2021 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 173 sayılı kararı ile Görev ve Çalışma Yönetmeliği çıkarıldı. Yönetmeliği oluşturulan dairenin bütçesinin çıkarılmadığı dolayısıyla herhangi bir iş ve işlem yapmadığı tespit edildi.

31.12.2021 tarihine kadar Makine İkmal Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na dört, İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığı’na ise sekiz atama yapıldı.  Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde 2. Bölge Zabıta Şube Müdürü Mehmet Kaplan, 2. Bölge İtfaiye Şube Müdürü Ahmet Serhat Beydilli, Emlak ve İstimlâk Daire Başkanı Çilem Soylu’nun, söz konusu faal olmayan dairelerde başkan olduğu anlaşıldı.

Atamaların yönetmeliğe aykırı olduğu ifade edilen raporda, söz konusu atamaların hizmet gereklerinin yerine getirme amacından ziyade kadro ihdası olduğu ifade edildi.

KADIN SIĞINMA EVİ İÇİN KİRALANAN BİNA HİÇ KULLANILMADI
Sayıştay’ın tespit ettiği bir diğer usulsüzlük de kadın sığınma evleriyle alakalı. 13.03.2020 tarihinde 10 yıllığına kiralanan ve kadın sığınma evi olarak gösterilen bina, hiçbir zaman kadın sığınma evi olmadı, şu anda da atıl durumda.

156.000,00 TL bedelle 10 yıllığına kiralandığı ve 2020 yılı kira bedeline Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) dikkate alınarak yapılan artışla 175.983,60 TL olan kira bedeli dört eşit taksitte mülk sahibine ödenmesine rağmen söz konusu binanın 2 yıldır aktif hale gelmediği tespit edildi.

Nüfusu 100 binin üzerindeki belediyeler kanuna göre; kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorunda. Mültecilerle birlikte 2 milyona yakın nüfusu olan Hatay’da, şiddet gören kadınların gidebileceği bir kadın sığınma evi yok. Sığınma talebinde bulunan kadınlar, Antakya ilçesinde Çocuk Esirgeme Kurumu’na, İskenderun ilçesinde de Sevgi Evleri’ne yerleştiriliyor. Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü ve İskenderun Kadın Platformu, belediyeden defalarca kadın sığınma evi talebi etti ancak talep henüz karşılık bulmadı. 
gazeteduvar

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.