CHP 'memur maaş düzenlemesini' Anayasa Mahkemesine götürecek

CHP 'memur maaş düzenlemesini' Anayasa Mahkemesine götürecek
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, memur maaşlarında artış içeren teklife ilişkin, "Teklifin bu şekilde yasalaşması halinde, Meclis grubumuz tüm bu hukuksuzlukları Anayasa Mahkemesi'ne götürecek ve iptal talebinde bulunacaktır." dedi.

Faik Öztrak, şöyle konuştu:

"Ekonomik ve Sosyal Konseyi toplamadan, ilgili kesimleri dinlemeden karar aldıkları için de hükümetin güveni, istikrarı sağlama, milleti ferahlatma konusunda yine başarısız olması kaçınılmazdır. Teklifin bu şekilde yasalaşması halinde, Meclis grubumuz tüm bu hukuksuzlukları Anayasa Mahkemesi'ne götürecek ve iptal talebinde bulunacaktır.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Torba yasa Meclis'e geldiğinde, Erdoğan'ın emeklilere verdiği sözlerin bu yasada olamadığını söylemiştik. Kamuoyunda da ciddi bir tepki gelince emekli maaşlarını yüzde 25 artıracak bir düzenleme Plan Bütçe Komisyonunda torbaya eklendi. Erdoğan da çıktı, 'Emeklinin yüzünü güldürdüklerini' söyledi. El insaf. Sadece sene başından bu yana gerçekleşen TÜİK makyajlı gıda enflasyonu yüzde 30'a dayanmış. Kiralar asgari ücreti geçmiş. Emekli yüzde 25 artırdığınız maaşla nerede yaşayacak? Diğer taraftan seçimden önce en düşük emekli aylığı 7 bin 500 liraya çıkarılırken, 6 bin lira ve altında kök aylık alan ve aylığı 7 bin 500 liraya yükseltilen milyonlarca emekli, yapılacak enflasyon telafi zammından hiçbir şekilde yararlanamayacak."

Daha önce yaptıkları çağrıyı tekrarlayan Öztrak, "Hala zaman var. Yasanın Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde bu düzeltmeleri yapalım. Milletin vekilleri olarak, emeklilerimizi, dul ve yetimini yüz üstü bırakmayalım." ifadesini kullandı.

- "Bu seçimi kaybeden süreci kaybedecek"

Hükümeti uyaran Öztrak, "Torba yasadaki düzenlemelerle yapılacak ödenek eklemeleri memur zammı, en düşük emekli aylığı düzenlemesi, asgari ücret desteği derken bütçe açığı 1,5 trilyon liraya kadar çıkacaktır. Yine torba yasayla, borçlanma limitinin de 2 trilyon liranın üzerine çıkarıldığı düşünüldüğünde, bu tahminin bile üzerinde bir rekor bütçe açığının gelmekte olduğunu söylemek mümkün." şeklinde konuştu.

Bu ek bütçenin gelirler kısmının da vatandaştan alınacak vergiler olduğunu belirten Öztrak, ek bütçede öngörülen 1 trilyon 151 milyar liralık vergi geliri artışının üçte birini Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisinin oluşturduğunu, üçte ikilik kısmının ise ÖTV ve KDV'den geldiğini söyledi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Yükün adil dağılmadığını, faturanın büyüğünün bu ülkedeki milyonların sırtına yükleneceğini savunan Öztrak, hükümetin politikalarının gelir adaletini de sürdürülemez biçimde bozmaya devam edeceğini ileri sürdü.

Öztrak, hükümetin kurulmasının üzerinden 1 aydan fazla geçmesine rağmen ekonomide ne yapılacağını gösteren bir yol haritasının bulunmadığını savundu.

Bu yıl başlayan seçim sürecinin gelecek yerel seçimlerle sona ereceğini ifade eden Öztrak, "Bu seçimi kaybeden süreci kaybedecek. Erdoğan bunun farkında, biz de farkındayız. Yaklaşan seçimlere tüm gücümüzle hazırlanıyoruz. Mayısta sandıktan çıkan 25,5 milyon oyu 30 milyona, 35 milyona çıkarmaya kararlıyız." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum