CHP: Memura gerçek enflasyon üzerinde zam verilmeli! Yüzde 15 zam kabul edilemez

CHP: Memura gerçek enflasyon üzerinde zam verilmeli! Yüzde 15 zam kabul edilemez
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon rakamlarını düşük gösterdiğini söyledi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon rakamlarını düşük gösterdiğini söyleyerek, düşük gösterilen enflasyon rakamlarıyla işçinin, emeklinin, memurun maaş zammı hakkından çalındığını belirtti.  

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Çakırözer, “TÜİK’e göre Mayıs ayında  enflasyon yüzde 0.04 olarak açıklandı. İlk 5 aylık enflasyon ise yüzde 15 oldu. Bir ay sonra milyonlarca emekli, emekçi, memur bu rakamlar üzerinden maaş zammı alacak. Oysa çarşının, pazarın, marketin gerçek enlasyon rakamları yüzde yüzün üzerinde. Emekliye, emekçiye, memura mutlaka ama mutlaka gerçek enflasyon üzerinde zam verilmelidir. Milyonlarca emekli, memur ve işçinin hakkı verilmelidir. Emeklinin, emekçinin, memurun hakkının takipçisiyiz” dedi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

TÜİK Mayıs ayı enflasyonunu aylık yüzde 0,04, yıllık yüzde 39,59 olarak açıklarken, yılın ilk 5 aylık enflasyonu da yüzde 15,26 oldu. Bilim insanlarından oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAGrup) ise aylık enflasyonu yüzde 7,35, yıllık enflasyonu da yüzde 109,01 olarak hesapladı. İşçi, emekli ve emekçilerin ücret, aylık ve maaş artışlarındaki oran TÜİK’in enflasyon rakamlarına göre belirlenirken, rakamların düşük gösterilmesi tepkilere neden oldu.

“İŞÇİNİN, MEMURUN, EMEKLİNİN SOFRASINDAN ÇALIYORLAR”

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Gıdadan akaryakıta zam üstüne zam yapıldığını söyleyen Çakırözer, milyonların yaşadığı enflasyonun TÜİK’in açıkladığı rakamların çok üzerinde olduğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı:

 “AK Parti iktidarı TÜİK üzerinden enflasyon rakamlarını düşük göstererek işçiye, emekçiye, emekliye düşük maaş zammı vermek istiyor. TÜİK’e göre emekliler, emekçiler, memurlar yüzde 15-17 üzerinen maaş zammı alacak.  Oysa hayatın gerçeği bu değil! Önceden 100 liraya dolan bir pazar çantası şimdi 400 liraya, 500 liraya anca doluyor. Bir kilo kıyma 300 liranın üzerinde satılıyor. Çaya, una, ekmeğe, makarnaya, benzine, mazota her şeye zam geldi. TÜİK’in enflasyon sıfır dediği bu ayda bile pirinç %7, un %13, zamlandı. Çaya %43 zam geldi.  Temmuz 2023’te TÜİK’in enflasyon rakamlarına göre maaş zammı alacak işçiler, memurlar ve emekliler büyük kayba uğrayacak. TÜİK rakamlarına göre milyonlara yüzde 15-17 oranında zam verilecek olması kabul edilemez. On milyonlarca insanın ekmeğiyle oynanmasın. Gerçek rakamlar 6 aylık yüde 45-50’yi gösteriyor. Maaş zammı da buna göre olması lazım.  İşçi, memur, emekli, şehit yakınları, dul ve yetimlerin mutfağından, sofrasından çalınmamalı.”

eskisehir.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum