CHP'den kamudaki şube müdürlerine 5 maddelik talep!

CHP'den kamudaki şube müdürlerine 5 maddelik talep!
Kamudaki şube müdürlerinin özlük haklarında iyileştirme yapılması talebine ilişkin Maliye Bakanına soru önergesi verildi!

Kamuda şube müdürü olarak görev yapanlara CHP'den önemli talepler geldi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şube müdürlerine makam ve görev tazminatının yanında ek gösterge ile özel hizmet tazminat oranlarının artırılmasını istedi.

Meclisin açılmasına kısa süre kala Milletvekilleri kamu çalışanları için önemli hususları Meclis gündemine getirmeye başladı. Bu kapsamda Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şube müdürlerine önemli taleplerde bulundu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Mehmet Şimşek tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.  Saygılarımla. 31.08.2023  Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

Şube müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının kurumsal hafızasını temsil ederler. Aynı zamanda değişim ve gelişime açık olmaları, mevzuata ve uygulamalara hakimiyetleri sayesinde vatandaş sorunlarının çözüm mercii olarak da önem taşırlar. Ancak yapılan düzenlemelerde, şube müdürlerinin özlük hakları bakımından bir iyileştirme yapılmamıştır. Bu nedenle:

1- Şube müdürlerine 2000 makam tazminatı ve

2- 8000 görev tazminatı verilmesi,

3- Ek göstergesinin artırılması,

4-Emeklilik yansıtma oranının ve

5- Özel hizmet tazminat oranının arttırılması

gibi düzenlemeler yapılması düşünülmekte midir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum