Cumhurbaşkanı açıkladı: Memur maaş zammı yüzde 30'a çıkarıldı

Cumhurbaşkanı açıkladı: Memur maaş zammı yüzde 30'a çıkarıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranının yüzde 30'a çıkarıldığını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, 2023 yılının ilk 6 ayında memur ve emekli maaşlarına uygulanacak zammız yüzde 25 olarak belirlendiğini açıklamıştı.

Erdoğan bugün Ak Parti grubunda yaptığı açıklamada ise zammın yüzde 30'a çıkardılığını belirtti.

- Memur maaş zammı yüzde 30'a çıkarıldı

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
Erdoğan şöyle konuştu: "Dün 25 zam vermiştik. Daha da yukarı çıkartacak formülleri bulma talimatı vermiştik. Dün ve bugün yürütülen çalışmalar sonunda, başka bazı alanlarda fedarkalık yaparak yüzde 30'a çıkartabileceği müjdesini vermek istiyorum" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca en düşük emekli maaşının 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün  ATO Congresium'da düzenlenen "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programında zammı yüzde 25 olarak açıklamış ve bütçeyi zorladıklarını belirtmişti. Ancak elen tepkileirn çok büyük olması üzerinbe maaş zam oranı yukarı yönlü revize edildi.

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI YÜZDE 30 OLDU

Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz. En düşük emekli maaş tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz."

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.