Eğitim Bir- Sen toplu sözleşmede ne istedi? Ne imzaladı?

Eğitim Bir- Sen toplu sözleşmede ne istedi? Ne imzaladı?
BASK Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ: Eğitim Bir- Sen toplu sözleşmede ne istedi? Ne imzaladı?

Eğitim Bir Sen 7. Dönem Toplu Sözleşmelerinde;

1- Öğretim yılına hazırlık ödeneğini 26.313 gösterge rakamı (13.414 TL) talep etti ama 4500 ek gösterge rakamına (2.294 TL) imza attı.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

2-Öğretmenlere ödenmekte olan eğitim-öğretim tazminatı oranları 50 puan (2.421,53 TL) artırılmasını talep etti ama sonuç 0 (sıfır).

3-Kalkınmada öncelikli yörelerde görev yapan öğretmenlere, görev yaptığı yere göre yüzde 10 (484,30 TL) ila yüzde 90 (4.358,75 TL) arasında değişen oranlarda ilave tazminat talep etti ama sonuç 0 (sıfır).

4-Ek ders birim ücretlerine esas gösterge rakamının 140’dan (brüt 71,37 TL) 230’a (brüt 117,25 TL) yükseltilmesini talep etti ama sonuç 0 (sıfır).

5-Halen her 10 ders saatine karşılık 1 saat olarak ödenmekte olan hazırlık ve planlama karşılığı ek ders ücretinin her 6 saate karşılık 1 saat olarak ödenmesini talep etti ama sonuç 0 (sıfır).

6-Tüm öğretmenler yönünden aylık karşılığı ders yükünün haftada 15 saat olarak uygulanmasını talep etti ama sonuç 0 (sıfır).

7-Öğretmen kadrolarında bulunanların her 360 günlük çalışmaları için 72 gün fiili hizmet süresi zammı uygulanmasını talep etti ama sonuç 0 (sıfır).

8-İl millî eğitim müdür yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü, fakülte sekreteri, yüksekokul sekreteri, enstitü sekreteri, şube müdürü, şef, sayman, sivil savunma uzmanı, eğitim uzmanı, APK uzmanı, araştırmacı, VHKİ, bilgisayar işletmeni, eğitim müfettişi, memur, mühendis, mimar, tekniker ve teknisyen kadrolarında bulunanların özel hizmet tazminatı oranlarında 100 puan (4.843,06 TL) artış yapılmasını talep etti ama sonuç 0 (sıfır)

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

9-Şube müdürü kadrolarında bulunanların, il millî eğitim müdürü, il millî eğitim müdür yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü olarak görev yapmakta iken araştırmacı ve uzman olarak atananların, fakülte sekreteri, yüksekokul sekreteri, enstitü sekreteri kadrolarında bulunanların ek ödeme oranlarında 50 puan (2.421,53 TL) artış yapılmasını talep etti ama sonuç 0 (sıfır).

10-Şef kadrosunda bulunanların özel hizmet tazminatı oranlarında 50 puan (2.421,53 TL) artış yapılmasını talep etti ama sonuç 0 (sıfır).

Toplu sözleşme masası bir pazarlık masasıdır. Talep ettiklerinin büyük bir bölümünü masada bırakıp, eski kazanımların devam etmesini başarı olarak sunanlardan eğitim çalışanlarına hayır gelmez. İmzaladıkları maddeler arasında talep edilenlerin çok büyük bir kısmı hiç yok, yani kısmi de olsa alınamamış. Eğitim çalışanı arkadaşım sen aynı sendikaya yetki vermeye devam ettiğin sürece hakkın olanı ne yazık ki alamayacaksın.

Mehmet Alper ÖĞRETİCİ /BASK Genel Başkanı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum