Eğitim-Bir-Sen'den görevde yükselme, maaş zammı, 3600 ek gösterge, şefler ve yardımcı hizmetler açıklaması

Eğitim-Bir-Sen'den görevde yükselme, maaş zammı, 3600 ek gösterge, şefler ve yardımcı hizmetler açıklaması
Eğitim-Bir-Sen 56. Başkanlar Kurulu Toplantısı, millî eğitim şube başkanlarının katılımıyla EBS Otel Ankara’da yapıldı.

Toplantıda, MEB Görevde Yükselme ve Unvan Değiştirme sınavı, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı, şefler ve araştırmacıların özlük hakları dile getirildi

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

-Kariyer ve liyakat ilkesinin gereği olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları, kurumların takdirine ve yöneticilerin keyfî kararlarına bırakılmamalıdır. Tüm kamu kurumlarında periyodik bir şekilde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları yapılmalıdır.

Şefler ve yardımcı hizmetler sınıfı özlük hakları

-Eğitim hizmetinin eksiksiz ve amaca uygun yürütülebilmesinin, yönetici-öğretmen-idari personel sacayağı üzerinde mümkün olduğu bilinmeli; hizmetli, memur, şeflerimiz başta olmak üzere, genel idare hizmetleri ve yardımcı hizmetler sınıfı personelinin alın terinin karşılığı olarak mali ve özlük haklarında iyileştirmeler yapılmalı, görevde yükselme, unvan ve yer değişikliği talepleri karşılanmalıdır.

-Karar alma yükümlülüğü ve hesap verme sorumluluğu bulunan il millî eğitim müdürü, il millî eğitim müdür yardımcısı, şube müdürü ve şef kadrolarında bulunan yönetim hizmetleri grubundaki kamu personelinin mali haklarında görev, yetki ve sorumluluklarıyla orantılı iyileştirme yapılmalıdır.

-657 sayılı Kanun’un yürürlüğe konulduğu tarihten bu yana geçen zaman zarfında kamu idaresinde gerçekleşen gelişim ve dönüşüm karşısında hiçbir fiilî gerekçesi ve olgusal gerçekliği kalmayan yardımcı hizmetler sınıfı uygulamasına son verilerek yardımcı hizmetler sınıfı çalışanları genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmeli ve özlük haklarında bu eksende bir iyileştirme sağlanmalıdır.

3600 Ek Gösterge

-Kamu personel rejiminde kademe/derece ilerlemesi ile ek göstergeyi irtibatlandıran bir süreç hayata geçirilmeli, her bir kadro unvanının birinci dereceye kadar inebilmesi sağlanarak birinci dereceye erişen kamu görevlilerinin ek göstergeleri en az 3600 olmalıdır.

Eğitim uzmanı ve araştırmacılar

-Eğitim uzmanı ve araştırmacı kadrolarına atanan kamu personelinin mesleki ilerleme ve özlük haklarını geliştirme hakları ellerinden alınmamalı, mali hak kayıplarını telafi edecek adımlar atılmalıdır.

Maaş zammı

-Ekonomik alanda gerçekleşen daralma, artan fiyatlar, açıklanan enflasyon oranları ve piyasalardaki somut gerçeklikler dikkate alındığında, sabit bir gelire sahip kamu görevlilerinin alım gücünün düştüğü net bir şekilde görülmektedir. Kamu görevlilerinin ücretlerinde oluşan kayıplarını, enflasyon karşısında düşen alım güçlerini telafi edecek adımlar atılmalıdır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.