Eğitim Bir-Sen'den şube müdürü açıklaması: Maaşları görevde yükseldikçe düşüyor

Eğitim Bir-Sen'den şube müdürü açıklaması: Maaşları görevde yükseldikçe düşüyor
Malatya Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, eğitim çalışanlarının ekonomik, dengesiz ücret dağılımı ve depremden dolayı yaşanan barınma sorunu halledilmediği sürece arzu edilen düzeyde verim sağlanmasının mümkün olmadığını söyledi.

“Eğitim çalışanları görevde yükseldikçe ücretinin artması yerine düşüyor”

Görevde yükselme olduğunda normalde ücretin de artması gerektiğini ancak öğretmenlik mesleğinde bunun öyle olmadığına dikkat çeken Söylemez, şöyle devam etti:

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

“Bizim meslekte görevde yükselme olduğunda ücretin de arttığı zannediliyor ama öyle değil. Bugün bir öğretmenimiz okul müdürü, okul müdürümüz şube müdürü, şube müdürümüz ilçe müdürü, ya da il müdür yrdımcısı akabinde il müdürü veya eğitim müfettişi olduğunda ücretlerinin artması yerine düşüyor. Evet, bugün şube müdürlerimiz, ilçe müdürlerimiz, il müdür yardımcılarımız ve eğitim müfettişlerimiz öğretmenlerden ve okul müdürlerinden daha az ücret almaktalar. Tabi bu okul müdürlerinin ve öğretmenlerin çok fazla ücret aldıkları anlamına gelmiyor. Aslında hiçbirimiz hakkettiğimiz ücreti alamıyoruz. Ama bu arkadaşlarımızla alakalı acil olarak tedbir almak zorundasınız. Amir pozisyonda olan bir kişinin çocuk çoluğunun rızkından dolayı endişeli olması verimi azaltır diye düşünüyorum.”

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

“Şu anda en alt düzey memur maaşının 22 bin TL olarak konuşulması önemli ama diğerlerinden kırpmamak gerekiyor”

dogruhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
23 Yorum