Ek Gösterge Mağduru Şube Müdürlerinden Cumhurbaşkanına Açık Mektup

Ek Gösterge Mağduru Şube Müdürlerinden Cumhurbaşkanına Açık Mektup
Şube Müdürleri; kamu kurum ve kuruluş kadrolarınca belirtilen genel ve özel şartları taşıyan ve özel yetenek sınavlarını kazanarak atanan, yönetici ve kurumsal hafıza olarak yetişen, gelişen ve değişen dünya şartlarında ülkemizi ve dünyayı tahlil eden, kurumlarımızın geleceğine yönelik fikir ve proje geliştiren, mali, hukuki, teknik ve idari konularda sorumluluk üstlenen, üst yönetime danışmanlık yapan ve hizmetin devamlılığını sağlayan, kurumsal bir öneme ve bilgiye sahip personeldir.

Bu kapsamda; 06.06.2022 tarihinde Bakanlar Kurulu toplantısı neticesinde Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklamada; Hemşire, din görevlisi, öğretmen ve polislerin ek göstergeleri 3600’e yükseltilirken, Şube Müdürleri ve İlçe Müdürlerinin ek göstergelerinin 3000 olacağı belirtilmiştir.

Ayrıca ek göstergeleri 3000 olan Bekçi, İstatistikçi, kimyager, matematikçi, sosyal çalışmacı, psikolog, sosyolog, programcı vb. unvanların 600 puan artışla 3600 olarak belirlenmesi; ancak birçoğu Şube Müdürü ve İlçe Müdürü emrinde çalışan bu unvanların 3600’den yararlandırılırken Şube Müdürünün 2200 olan ek göstergesinin 3000 olarak belirlenmesi bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır.

Şube Müdürlerinin 2200 olan ek göstergelerinin 3000 olarak kanunlaşması halinde 30 yıl üzerinden emekli olan bir Şube Müdürünün aylık maaşı 157 TL artacaktır. Oysa 3000 ek göstergeli olarak çalışırken ek göstergesi 3600 olarak belirlenen ve yukarıda zikredilen meslek guruplarının emekli aylık maaşında 1250 TL artış olacaktır. Bu fark yılda 2 defa yapılan memur ve emekli maaş zamları ile sürekli açılacaktır.

Hemşire ve Din görevlilerinin 2200 olan ek göstergeleri 3600’e, Biyolog ve Mühendislerin 3600 olan ek göstergeleri 4200’e çıkarılmış ancak Şube Müdürleri ve ilçe Müdürleri bu kazanımdan mahrum bırakılarak 3000 olarak açıklanmıştır.

Şube Müdürlerinin on yıllarca uğradığı mağduriyetin devam etmemesi için 3000 olacağı açıklanan ek göstergelerinin 3600’e çıkarılarak yaşanan mağduriyetin giderilmesi hususunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destek ve hassasiyetlerini bekliyor, saygılar sunuyoruz.
Kamubiz.com /ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum