Emekli Milli Eğitim Müdürü bile İŞKUR kuyruğunda

Emekli Milli Eğitim Müdürü bile İŞKUR kuyruğunda
İŞKUR’un Eylül Ayı İstatistik Raporu’na göre kayıtlı işsiz sayısı üç buçuk milyona ulaştı. İŞKUR iş sırasında bekleyenlerden biri de emekli Milli Eğitim Müdürü Alaaddin Abdul Kaynak oldu.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre, son 3 ayda kayıtlı işsiz sayısı yüzde 11’den fazla arttı. İŞKUR’un Eylül Ayı İstatistik Raporu’na göre kayıtlı işsiz sayısı üç buçuk milyona yaklaştı. Eylül ayında İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı bir önceki aya göre yüzde 4,9 artarak 3 milyon 350 bin 495 kişi oldu. İşten çıkarma yasaklarının sona erdiği temmuz ayında 2 milyon 995 bin olan kayıtlı işsiz sayısı eylüle kadar 354 bin 888 kişi arttı. Kayıtlı işsiz sayısındaki son üç aylık artış yüzde 11,8 oranında gerçekleşti. Ayrıca bu işsizlerin yüzde 37’lik dilimini de 15-24 yaş arasındaki genç kadınlar oluşturdu.

"SÜREKLİ İŞ ARIYORUM"

Birgün’ün haberine göre, İŞKUR Bahçelievler Hizmet Merkezi’nin önündeki kuyruk da ülkede yaşanan işsizlik sorununu kanıtlar nitelikte. Zira kuyrukta bekleyen yurttaşlar ya işsizlik ödeneğine başvuru için sırada ya da bir iş için. İş bulabileceklerine dair umutlarını her geçen gün yitirdiklerini belirten yurttaşlar, pandemide ağır koşullarda çalıştıktan sonra işten çıkarıldıklarını söyleyerek tepki gösterdi.

Yaklaşık iki yıldır iş arayan Sermet Durmuş, İŞKUR kuyruğuna alışık. Pandemi başladığından beri işsiz olduğunu söyleyen Durmuş bu duruma tepki gösterdi. “Ne iş olsa yaparım” diyen Durmuş, “Bir buçuk iki senedir iş arıyorum. Onun öncesinde hava alanında çalışıyordum. 4 sene boyunca orada çalıştıktan sonra proje bitince işten çıkarıldım. Pandemi başladığından beri işsizim. Sürekli iş arıyorum. O zamandan beri İŞKUR’a kaydım var. Ancak hiçbir şey çıkmıyor” dedi.

EMEKLİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE İŞ KUYRUĞUNDA

Bir de bu kuyruğa hiç alışık olmayanlar var. Yıllarca Milli Eğitim’de müdürlük yaptıktan sonra emekli olan 71 yaşındaki Alaaddin Abdul Kaynak da bunlardan biri. Artan hayat pahalılığı nedeniyle emekli aylığını yettiremediğini söyleyen Kaynak, yaklaşık 4 aydır iş aradığını belirtti. Kaynak, “Emekli maaşıyla geçinemiyoruz” dedi ve ekledi: “İhtiyaçlar gelirden fazla. Öğretmenlik, Milli Eğitim Müdürlüğü yaptım. Bu yaşımda iş arıyorum maalesef. Ancak bulabilecek miyim, bilmiyorum.”
yeniçağ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum