Emniyette 14 il müdürü merkeze alınacak, 2 Genel Müdür değieşcek

Emniyette 14 il müdürü merkeze alınacak, 2 Genel Müdür değieşcek
Emniyet kulislerinde konuşulanlara göre, 14 ilin Emniyet Müdürü merkeze alınacak. İki Emniyet Genel Müdür yardımcısı da değişecek

Emniyet kararnamesinin yaklaşmasının ardından teşkilat kulisleri hareketlendi. 

Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç’in kararname sürecinde aktif rol almasıyla birlikte Konya Emniyet Müdürlüğü’ndeki eşyalarını bile toplatmaya başladığı iddia edilirken, birinci hedefinin İstihbarat Başkanlığı, ikinci hedefinin Ankara il emniyet müdürlüğü, üçüncü hedefinin Emniyet Genel Müdürlüğü Yardımcılığı, dördüncü hedefinin ise Teftiş Kurulu Başkanlığı olduğu ileri sürüldü.

ENGİN DİNÇ’E KIRMIZI IŞIK

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Engin Dinç’in ilk hedefi İstihbarat Başkanlığı olmasına rağmen, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’a takıldığı belirtiliyor. Mehmet Aktaş’ın başarılı çalışmalarıyla bilinen İstihbarat Başkanı Akın Zaimoğlu’nun yerinde kalması yönünde görüş bildirdiği öğrenildi. Akın Zaimoğlu’ndan brifing alan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın İstihbarat Başkanlığı’nın terörle mücadele çerçevesinde yaptığı başarılı cari istihbarat faaliyetlerini çok beğendiğini SONTV geçtiğimiz günlerde yazmıştı. Bu arada Erzurum’lu Sabit Akın Zaimoğlu’nun da, İstihbarat Başkanlığında kalması yönünde Mehmet Aktaş’ın yanı sıra Erzurum’lu hemşerileri Eski İçişleri Bakanları Efkan Ala ve Selami Altınok’un yoğun çaba gösterdiği kulislerde konuşuluyor.Mehmet Aktaş’ın Zaimoğlu’nun görevinde kalmasını istemesi Engin Dinç’i çok üzdüğünü iddia edilirken, İstihbarat Başkanlığı’ndan umduğunu bulamayan Dinç, rotayı Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne çevirdiği kulisler yansıdı.

SORUŞTURMALARA KONU OLAN KRİZLER

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Ancak Engin Dinç’in emniyet camiasında konuşulan ve bilinen iddiaları da kısaca yazmak gerekirse; İstihbarat Daire Başkanlığı döneminde onlarca yazılım ve bilgisayar mühendisi alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay tarafından darbe sonrası yürütülen bir soruşturma sonucunda hazırlanan iddianameye göre, istihbarat daireye alınan mühendislerin tamamına yakını FETÖ terör örgütünün üyesi çıkıp itirafçı olmuşlardı. Mühendislerin hemen hepsi Bylock ve Eagle kullanıcısı çıkmıştı. Fetullahçı mühendisler kendi aralarındaki Tango görünümlü eagle yazışmalarında Engin Dinç ile alakalı “POSTACI” diye isimlendirdikleri soruşturma dosyasında yer aldı. Yine İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç’in döneminde Jandarma Genel Komutanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan bir protokole göre darbe girişiminden aylar önce 20’ye yakın Fetullahçı jandarma istihbarat subayına İstihbarat Daire Başkanlığı’nın kapıları açılmıştı. Emniyet istihbarat daireye alınan Jandarma istihbarat subayları Türkiye’de üst düzeydeki isimlerin darbe sonrası gözaltına alınması için kataloglandırma yaptığı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma dosyalarında yer almıştı. İstihbarat Başkanlığı’nda Engin Dinç’in FETÖ üyesi bir Emniyet Müdürüne ByLock listesini teslim etmesi de büyük kriz çıkardığı kulislere yansımıştı. Engin Dinç’in İstihbarat Başkanlığı’nı çok istediği, külliye kaynaklarını devreye soktuğu, ancak Akın Zaimoğlu’nun da yerinde kalabilmek için yoğun kulis yaptığı iddia ediliyor.

14 İL EMNİYET MÜDÜRÜ MERKEZE ALINABİLİR

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Türkiye genelini kapsayan kararnamede Türkiye genelinde de bir değişim beklendiği öğrenildi. Kulislerde konuşulanlara göre, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, Antalya Emniyet Müdürü Orhan Çelik, Bolu Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Denizli Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Edirne Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Eskişehir Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karaman Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Kayseri Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Kocaeli Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Muğla Emniyet Müdürü Suvat Dilberoğlu, Sakarya Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, Hatay Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ve Yozgat Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün merkeze alınacak isimler arasında olduğu belirtiliyor.

ÖNEMLİ BAŞKANLIKLARDA DEĞİŞİM

İl Emniyet Müdürlerinin yanı sıra Terör Daire Başkanı Hasan Yiğit, Koruma Daire Başkanı Tolga Aliusta, Siber Daire Başkanı Faruk Aydın, Özel Harekat Başkanı Selami Türker’in de polis başmüfettişi ya da İl Emniyet Müdürü olarak atanabilecekleri konuşuluyor.

İKİ GENEL MÜDÜR YARDIMCISININ DEĞİŞİMİ BEKLENİYOR

Emniyet Genel Müdür yardımcılarından Resul Holoğlu, Ahmet Şengün’ün bu görevlerine devam etmeyeceği, Adem Çakıcı’nın ise görevine devam edecek isimler arasında olduğu belirtildi.

Doğu Anadolu Bölgesinde görev yapan Emniyet Müdürlerinin ise 3 yılı doldurmayanların görevine devam edeceği, herhangi bir değişiklik yapılmayacağının masada olduğu öğrenildi.

SONTV

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.