En düşük memur maaşı 30 bin TL olsun

En düşük memur maaşı 30 bin TL olsun
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi, Ağustos ayında hükümetle kamu emekçileri sendikaları arasında gerçekleşecek Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine ilişkin Adana Şehir Hastanesi önünde açıklama gerçekleştirdi.

“Ek ödeme değil, tek ödeme”, “Ranta değil halka, emekçiye bütçe” ve “Geçinemiyoruz” dövizlerinin taşındığı açıklamaya çok sayıda emekçinin yanı sıra Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin 

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şubesi, Ağustos ayında hükümetle kamu emekçileri sendikaları arasında gerçekleşecek Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerine ilişkin Adana Şehir Hastanesi önünde açıklama gerçekleştirdi. “Ek ödeme değil, tek ödeme”, “Ranta değil halka, emekçiye bütçe” ve “Geçinemiyoruz” dövizlerinin taşındığı açıklamaya çok sayıda emekçinin yanı sıra Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) İkinci Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten katıldı.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Açıklamayı yapan SES Adana Şubesi Mali Sekreteri Abdulbari Kahraman, seçim öncesi iktidarın verdiği 22 bin lira memur maaşı vaadinin şimdiden eridiğine dikkat çekerek, en düşük memur maaşının 30 bin TL olarak güncellenmesini istedi. Sağlığa ayrılması gereken bütçenin “beşli çetelere” ve sermayeye aktarıldığını söyleyen Kahraman, şöyle devam etti: “Halkın sağlığı ve çalışanların ekonomik kaygıları görmezden geliniyor. TÜİK’in açıklamış olduğu gerçeklerden uzak enflasyon oranları hayatın gerçekleriyle uyuşmuyor. Enflasyon canavarı artık hepimizin hayatını etkiliyor. Buradan hükümete sesleniyoruz; Ağustos ayında sözde yetkili sarı sendika ile yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde taleplerimizi göz ardı etmeden insanca yaşayacak maaş düzenlemesi istiyoruz. Giyim, nöbet ücretlerinin, şiddet yasasının devreye konulmasını, yıpranma paylarının düzenlenmesini talep ediyoruz. 2016 yılından bu yana yapılan nakdi giyim ücretlerinin günümüz koşullarına göre revize edilmesini ekonomik kayıplarımızın giderilmesini istiyoruz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum