En düşük memur maaşı asgari ücretin altında kalmak üzere! 1000 TL ek zam ertelenemez!

En düşük memur maaşı asgari ücretin altında kalmak üzere! 1000 TL ek zam ertelenemez!
Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sosyal medya hesabından memur ve emekliler için ek 1000 tl seyyanen zam ve %3’lük refah payı talebini yineledi. Başkan Kahveci açıklamasında : En düşük memur maaşı asgari ücretin altında kalmak üzere! 1000 TL ek zam ertelenemez! dedi

1. 2021 yılı kasım ayı enflasyon rakamları belli oldu. Buna göre kasım ayı enflasyonu ortalama %3,51 oranında yükseldi; yıllık enflasyon %21,31 oldu. Memurlara verilen 6 aylık zam sadece kasım enflasyonuna bile yenik düştü; maaşlar 5 ayda resmi enflasyon karşısında %7,46 eridi.

2. 2022 başında memur ve emeklilere 6 aylık dönem için %5 zam yapılacak. Bu zam ancak 1 aylık enflasyona yeter. Sonraki 5 ayda memur ve emeklilerin maaşı eriyecek. Resmi rakamlar bile 2022 ve 2023 yıllarına ilişkin toplu sözleşmenin daha başlamadan hükmünü yitirdiğini gösteriyor.

3. Bu ekonomik şartlar altında bu maaşlar ekonomik gerçeklerle bağdaşmıyor. Birçok kesime destekler getirildi, memurlar da destek bekliyor. En düşük memur maaşı asgari ücretin altında kalmak üzere. Taleplerimiz görmezden gelinirse 2022, memur ve emekli için daha da zorlaşacak.

4. 2022’nin memurlar için dayanılabilir bir yıl olması verilecek 1000 TL ek zamma ve üstüne %3’lük refah payına bağlı. Aileleriyle birlikte 25 milyonluk kitle, bir müjde bekliyor. Vatandaşın enflasyondan korunması için bu talep asla göz ardı edilemez, daha fazla ertelenemez.

Önder Kahveci
Kamu Sen Genel Başkanı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum