Memur ve emekli maaşlarında büyük tehlike!

Memur ve emekli maaşlarında büyük tehlike!
Emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan TEMMUZ 2024 zammının hesapları yapılırken kötü haber Sosyal Güvenlik Uzmanı Aziz Çelik'ten geldi. Çelik, Nisan ayı enflasyon rakamları üzerinden memur ve emekliler için beklenmedik sürpriz gelişmeyi duyurdu!

Çalışma Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, temuz ayında memur ve memur emekli maaşlarına yapılacak zamla ilgili endişe verici bir analizde bulundu. Uzman isim Çelik, memur ve memur emeklilerinin enflasyon oranının altında zam alacağını iddia etti...

MEMUR VE EMEKLİLERE 4 AY İÇİN %13,5 ZAM GÖRÜNDÜ

"TÜİK 2024 yılı ilk dört aylık resmi enflasyonu yüzde 18,7 olarak açıkladı. Ancak memur ve emeklilerin Temmuz 2024 zammının ne olacağını söylemek mümkün değil. Sadece tahminde bulunulabilir. Dört aylık resmi enflasyona göre memur ve memur emeklileri 4 ay için yüzde 13,5 (enflasyonun 5,2 puan altında) zam alabiliyor.

RESMİ ENFLASYONUN ALTINDA ZAM ALACAKLAR

İşçi ve Bağ-Kur emeklileri ise 4 ay için yüzde 18,7 oranında zam alabiliyor. Görüldüğü gibi memurlar ve memur emeklileri Memur-Sen, Hükümet ve Hakem Kurulu marifetiyle sonuçlanan toplu sözleşme nedeniyle resmi enflasyon kadar bile zam alamayacak. Temmuz 2024 zammı önümüzdeki iki ayın enflasyonuna bağlı olacak. Kesin oran verilemez. Ancak 6 aylık resmi enflasyonun en az yüzde 25 olacağını söylemek mümkün.

İŞTE MEMUR VE EMKLİLERİN TEMMUZ ZAM ORANI:

Bu durumda memurlar ve memur emeklileri yüzde 19,6 (enflasyonun 5,4 puan altında), işçi ve Bağ-Kur emeklileri ise resmi enflasyon kadar yaklaşık (yüzde 25) zam alır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum