Genel Başkan Tuncay Cengiz: Memur maaşlarına zam teklifi kabul edilemez!

Genel Başkan Tuncay Cengiz: Memur maaşlarına zam teklifi kabul edilemez!
Memur maaşlarına yüzde 17,55 zam ve ek olarak seyyanen 8 bin 77 TL artış yapılması teklifine tepki gösteren SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz,

Ekonomik koşullara karşı bu teklifin kabul edilemeyeceğini ifade ederek, “Memnuniyet oluşması için memur maaşlarını yoksulluk sınırı üzerinde olması gerekmektedir” dedi.

En düşük memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltilmesine ilişkin kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Enflasyon farkı dahil artışa ek olarak seyyanen 8 bin 77 TL artış yapılması öngörülürken, taban memur aylıklarını 22 bin 17 liraya çıkarılması teklifte yer aldı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Teklife ilişkin açıklamalarda bulunan Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri (SAVDES-SEN) Genel Başkanı Tuncay Cengiz, enflasyon farkı dahil olarak yüzde 17,55 oranında zam ve ilave olarak 8 bin 77 TL’lik zammın öngörüldüğünü hatırlatarak, “Teklif ile birlikte 11 bin 848 TL olduğu ifade edilen en düşük memur ücretinin 22 bin 17 TL’ye çıkarıldığı açıklanmıştır. Ancak 8 bin 77 TL’lik ek ödemenin emekliliğe yansıyıp yansımayacağı hususu muallak kalmış, ilgili madde 15 Temmuz 2023 tarihinde yürürlüğe gireceğinden 15 günlük farka dahil olmayacaktır” dedi.

ÖNGÖRÜLEN ARTIŞLAR MEMNUNİYET OLUŞTURMADI
Cengiz, “Türk-İş verilerine göre Haziran 2023 ayı dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise 33 bin 789 TL olarak açıklanmıştır. Teklifin yasalaşması halinde, memurların yüzde 70-80’lik kısmı 33 bin 789 TL olan yoksulluk sınırının altında kalacaktır. Son dönemdeki TL’nin değer kayıpları, üretim maliyetlerinin artmasına bağlı hayat pahalılığı ve alım gücü kayıpları nedeniyle öngörülen artışlar memnuniyet oluşturmamıştır, tarafımızdan da kabul edilebilir bulunmamıştır” ifadelerini kullandı.

“AYLIKLAR YOKSULLUK SINIRINA YÜKSELTİLMELİ”

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Torba yasanın daha da genişletilmesi gerektiğini ifade eden Cengiz, kamuda oluşan haksızlıklarında çözülmesi için çağrıda bulundu. Cengiz, en düşük memur aylıklarının yoksulluk sınırına yaklaşması gerektiğini belirterek, “En düşük memur maaşının yoksulluk sınırına çıkarılması için 1994-2005 yılları arasında 375 sayılı KHK ile tüm memurlara verilen ‘lojman tazminatının’ üç grup halinde net 8 bin 500 TL, 8 bin TL ve 7 bin 500 TL olacak şekilde ayrıca ödenmesi hususunun da torba yasa teklifine eklenmesi gereklidir. Ayrıca 8 bin 77 TL’lik ek ödemenin, emekliliğe de yansıması sağlanmalı, bu konudaki tereddüt giderilmelidir. Emekliliğe yansımayan hiçbir zammın kabul edilmesi mümkün değildir” diye konuştu.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum