Hakem heyeti memur zam kararını ne zaman kadar verecek?

Hakem heyeti memur zam kararını ne zaman kadar verecek?
2024 -2025 yılları memur toplu sözleşme zammı için Hakem Kurulu'na gidilecek! Peki kurul kaç gün içinde zam kararı verecek? Kamu hakem heyeti kimlerden oluşur?

Memura zam teklifi ne kadar, yüzde kaç oldu? Memur toplu sözleşme zammı Hakem Kurulu'na mı kaldı?

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, 2024 ve 2025'teki oransal zam ve bazı tekliflerde uzlaşamazken, taraflar 11 hizmet kolunda anlaşma sağladı.  Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve yetkili sendikaların genel başkanları 7'nci Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gelerek bir görüşme gerçekleştirdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, görüşme sonrasında Bakanlık önünde açıklamalarda bulundu. Yalçın, oransal zam ve bazı tekliflerde uzlaşmaya varılmadığını ve bu kapsamda Hakem Kurulu'na gidileceğini açıkladı. 

HAKEM KURULU'NA BAŞVURU NE ZAMAN?

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Teklifin Memur-Sen tarafından kabul edilmemesi nedeniyle hükümet 17 ve 22 Ağustos'ta yeni tekliflerle masaya gelecek. Tarafların yine anlaşamaması durumunda ise 23 Ağustos'tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurulacak. Bu aşamada Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklayacak.

Kamu hakem heyeti kimlerden oluşur?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu üyeleri yüksek yargı mensupları, sendikacılar, bürokrat ve akademisyenlerden oluşur. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun 7 üyesini Cumhurbaşkanı seçer, 4 üyesini ise sendikalar seçer.

cnntürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum