İnfaz koruma memurları için 3 önemli talep! Güvenlik sınıfı, 3600 ek gösterge ve kadro..

İnfaz koruma memurları için 3 önemli talep! Güvenlik sınıfı, 3600 ek gösterge ve kadro..
İnfaz koruma memurlarına güvenlik sınıfı, 3600 ek gösterge ve sözleşmelilere kadro talebi Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Meclis de şu şekilde dile getirildi:

İnfaz koruma memurları güvenlik görevi yapıyor

ALİ HAYDAR HAKVERDİ – Son olarak cezaevleri demişken, bir de infaz koruma memurları var arkadaşlar. İnfaz koruma memurları da bu pandemi sürecinde on beş gün boyunca evlerine gitmeden, karantinada cezaevinde kaldılar, bu süreci onlar da zor geçirdi. Bugün infaz koruma memurları da aslında güvenlik görevi yapıyor, jandarma gibi, polis gibi güvenlik görevi yapıyor ama güvenlik sınıfı kabul edilmiyor.

İKM'ye 3600 ek gösterge verilsin

Ceza infaz koruma memurlarının da bu süreçte haklarının kendilerine teslim edilmesi lazım, 3600 ek göstergelerinin verilmesi lazım. Güvenlik sınıfına alınmak istiyorlar; mutlaka güvenlik sınıfına alacak bir kanuni değişiklik yapmak zorundayız. 

İnfaz koruma memurları arasında sözleşmeli ve kadrolu ayrımı var

Onun dışında, kendi aralarında da sözleşmeli ve kadrolu ayrımı var. Sözleşmeli ve kadrolu ayrımında da sözleşmeliler özellikle görevde yükselemiyorlar ve statüleri aynı kalıyor, farklı maaşlar alıyorlar ve kendi aralarında da bir eşitsizlik var. Bu eşitsizliği de giderecek bir düzenlemeyi Meclis yapmalı mutlaka ve haklarını teslim etmeli diyorum..

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.