İşçi sendikası, üyelerine 2 bin 500 lira yardım yaptı. Memur sendikaları ne yapıyor?

İşçi sendikası, üyelerine 2 bin 500 lira yardım yaptı. Memur sendikaları ne yapıyor?
İşçi sendikası Hizmet İş, depremde etkilenen tüm üyelerine 2.500 TL olmak üzere 100 milyon TL'lik Afet Yardım Desteği' kararı aldı. Hiçbir memur sendikası böyle bir karar alamadı

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan Şubat ayında yaptığı açıklamada deprem bölgesindeki sendika üyelerine 2 bin 500 TL nakit yardımı yapılması kararı aldıklarını açıklamıştı. Sendika ayrıca deprem bölgesinde kullanılmak üzere hem AFAD'a hem de Kızılay'a bağışta bulunmuştu. Arslan Şubat ayında şunları söylemişti: 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

"Hizmet -İş Sendikası yönetim kurulumuzda, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'daki üyelerimizin her birine 2 bin 500 TL olmak üzere 100 milyon TL'lik Afet Yardım Desteği' yapma kararı aldık. Ayrıca depremden etkilenen üyelerimizin yaşadıkları kayıpları sağlıklı ve sistemli bir şekilde tespit edebilmek için 'Hizmet İş Afet Destek Platformu" kurulmasını kararlaştırdık."

Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci da Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki 7 bin üyesine toplam 15 milyon liraya yakın nakdi destek sağlayacaklarını duyurmuştu.

Ancak işçi sendikalarından çok daha fazla üyeye sahip olan memur sendikaları üyelerine nakit yardımı yapılması yönünde bir karar alamadı. Her 3 konfederasyon da sadece AFAD'a bağışta bulunduğunu açıkladı.

2022 yılı üye sayılarına göre Memur Sen'in 1 milyon, Kamu sen'in 526 bin, KESK'in 150 bin üyesi bulunuyor.

Gazetememur.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.