İşçilere yüzde 30 ek zam kabul edildi

İşçilere yüzde 30 ek zam kabul edildi
Lastik-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Prometeon, Brisa ve Pirelli fabrikalarında çalışan 5 bin işçiyi ilgilendiren ek zam talebi kabul edildi.

Sendika işçilerin ücretlerine TÜİK’in açıkladığı yüzde 15,4 oranındaki enflasyon yerine yüzde 40 zam yapılmasını istedi. İşverenlerle yapılan pazarlıkta yüzde 30 zam üzerinde anlaşma sağlandı.

Pirelli, Prometeon ve Brisa’da örgütlü olan Lastik-İş Sendikası, yaşanan ekonomik kriz karşısında işçilerin alım gücünü yükseltmek amacı ile 1 Ocak 2023 yılında işçilere yapılacak olan enflasyon oranındaki zammın yükseltilmesi için işverenle yaptığı görüşmeler sonuçlandı. TÜİK’in 6 aylık enflasyonu yüzde 15,4 olarak açıklamasının ardından sendika enflasyon ile birlikte yüzde 40 zam verilmesini istedi. İşverenin talebe karşılık vermemesi üzerine başlatılan eylemler sonuçlandı ve işçilerin ücretlerine 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle yüzde 30 zam yapıldı. Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikaları için de istenen zam ile ilgili sendika işverene çağrıda bulunarak yüzde 30 zammın Goodyear işçilerine uygulanmasını istedi.

YÜZDE 15 YERİNE YÜZDE 30 ZAM

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
Lastik-İş Sendikası, ocak ayında örgütlü olduğu Pirelli, Prometeon, Brisa, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 6 bin 500 işçi için ek zam talep etti. TÜİK’in açıkladığı yüzde 15,4 oranındaki enflasyon oranlarının gerçekleri yansıtmadığı gerekçesi ile işçilerin ücretlerine yüzde 15,4 değil, yüzde 40 zam yapılmasını istedi. Sendikanın talebine işverenlerin karşılık vermemesi üzerine fabrikada eylemler başladı. 1 Şubat’a başlayan eylemler sonuç verdi ve Brisa, Pirelli ve Prometeon işverenleri işçilere ek zam vermeyi kabul etti. Ancak Goodyear işvereni henüz zammı kabul etmedi.

1 OCAK’TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK
Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarının işvereni dışında Brisa, Pirelli ve Promoteon işverenleri sendika ile yaptıkları pazarlıkta işçilere yüzde 30 zam vermeyi kabul etti. Üç fabrikada çalışan yaklaşık 5 bin işçi 1 Ocak itibariyle ücretlerine enflasyon oranı olan yüzde 15,4 yerine yüzde 30 zam yapılacak. İşçilerin Ocak ayı maaş farkları da Şubat maaşları ile hesaplarına yatırılacak. Lastik-İş Sendikası toplu iş sözleşmesi olmasına rağmen işçilere yapılan ek zamda tarihinin en azla zammını aldı.

GOODYEAR’A ÇAĞRI YAPTI
Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Alaaddin Sarı, iyileştirmeye imza atan işverenlere teşekkür ederken, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarının işverenlerine ise çağrıda bulundu. 1500 işçinin çalıştığı iki fabrikada da aynı zammın uygulanmasını isteyen Sarı, “Goodyear işçileri bu zamım hak ediyor ve talep ediyor. Üç fabrikada yapılan düzenlemenin Goodyear’da da yapılmasını istiyoruz. Goodyear işverenin benzer değerlendirmeleri yaparak bir an önce ek zam talebimize diğer iş yerleri gibi olumlu dönüş yapmasını istiyoruz” dedi.
özgürkocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.