İşte MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği İçin Değişiklik Önerilerimiz

İşte MEB Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği İçin Değişiklik Önerilerimiz
Milli Eğitim Bakanlığınca Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin değiştirileceği kamuoyuna yansımıştır.

Sitemize ulaşan öğretmenlerimiz ve hatırını saydığımız MEB yöneticilerine verdiğimiz söz üzerine dikkate alınacağı umuduyla Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği önerilerimizi hukukçu arkadaşlarımıza hazırlattık.

Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde yapılacak değişiklikler için önerilerimiz aşağıdadır.

Okul müdürü ve yardımcılarına kadro verilmelidir

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

 Bu yönetmeliğin amacı; Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları yöneticiliklerini ikinci görev olarak yürütecek personelin belirlenmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemektir." bu cümlede geçen okul yöneticiliklerinin "ikinci görev" olarak kabul edilmesini düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 88/d maddesinde değişiklik yapılarak "esas(asli) görev" olması sağlanmalıdır. Çünkü ikinci görev ibaresi hem yöneticiliğin iğreti bir görev olmasını çağrıştırmakta hem de bu görevin profesyonelleşmesini engellemektedir. 

Atamalarda yazılı sınav puanı üstünlüğü esas alınmalı

Müdür, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığı için ilk defa yapılacak tüm atamalar, yalnızca yazılı sınav puanı üstünlüğü esasına göre gerçekleşmesi sağlanmalıdır. Bu sayede en objektif atama şekli olan yazılı sınava gölge düşüren ve torpil kapısını aralayan kriterler en azından ilk defa yönetici olacaklar bakımından devreden çıkarılmış olmaktadır. Özetle tüm yöneticilikler için yazılı sınav şartı olacak ve ilk atamalarda yazılı sınav puanı üstünlüğü, diğer atamalarda ise Yönetici Değerlendirme Formundan elde edilen puan üstünlüğü esas alınmalıdır.

Rotasyon sadece okul müdürlerine uygulansın!

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Rotasyonun ise yalnızca müdürlere ve sekiz yılda bir yapılması düzenlenmelidir. Müdür başyardımcılarına/ yardımcılarına rotasyonun kaldırılmasının sebebi ise yönetimde asıl belirleyici olanın okul müdürü olması, çok fazla personel sirkülâsyonunun okullardaki işlerin sürekliliğine zarar vermesi, kurum hafızalarını silmesi ve aile kurumunun bu uygulamadan zarar görmesi gerçeğidir.

İller arası tayin hakkı olmalı

İller arası yer değiştirme keyfilikten çıkarılıp kesin olarak yapılacak şekilde düzenlenmelidir. Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve Bilim Sanat Merkezleri genelde bir ilde bir tane ya da iki tane olup bunlar arasında rotasyon bazen mümkün olmadığı için sadece bu okulların müdürlerinin rotasyonları mümkünse öncelikle il içinde mümkün değil ise müdürlerin isteğine bağlı olarak iller arası olacak şekilde Bakanlık tarafından yapılması şeklinde düzenlenmelidir.

Yönetici Değerlendirme Formu Güncellenmeli

"Önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora da geçen her bir yıla 1 puan" verilmelidir. Böylelikle kendini yenileme çabasında olan eğitimcilerimiz teşvik edilecektir. Tezsiz yüksek lisanslara verilen ek puanlar azaltılmalı tezli yüksek lisans puanla aradaki fark artırılmalıdır. Böylelikle gerçek anlamda bilimsel olarak yapılan tezli yüksek lisans özendirilmiş olacaktır. Bu durum ülkemizin bilimsel literatürünede katkı sağlayacaktır. Kamuoyu şunu bilmektedir ki tezsiz yüksek lisans ücret karşılığı alınmakta hatta bu ücretlere taksitlendirme bile yapılmaktadır. Birçok üniversite için bu programlar kazanç kapısı haline gelmiştir. Bu programlara öğrenci alımında ALES şartı bile kalkmıştır. Yayınlanmış olan makalelerde 4 yıllık süre sınırının bulunması çok komiktir ki bu durum bilime olan saygıyı azaltmakta öğretmenlerin azmini baltalamaktadır. Yine başarı belgelerinede 4 yıllık süre sınırı bulunması hem hukuki değil hem de tepki çekmektedir. Sadece başarı belgelerine değil değişiklikten önceki takdir, teşekkür ve ödüllere de puan verilmelidir.

Değişiklik çok yakında yayınlanacaktır. Bakalım neler değişecek...

memurdavaları.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum