Kadrolu işçiler, maaşlara yüzde 60 zammı kabul etmedi!

Kadrolu işçiler, maaşlara yüzde 60 zammı kabul etmedi!
İzmir'de toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sendika yöneticileri yüzde 60 maaş zammını kabul etmedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait İZENERJİ Şirketi’nde örgütlü Genel İş Sendikası ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasındaki yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde on dördüncü oturum gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediye bünyesindeki temizlik, park bahçeler, fen işleri, katı atık, çevre temizliği, makine atölyeleri, İZSU, ESHOT, hastane, huzurevleri ile güvenlik gibi 20 birimde görevli 10 binin üzerinde işçinin çalıştığı İZENERJİ’de yetkili olan Genel İş İzmir 2 ve 9 Nolu Şubeler arasındaki görüşmelerinde taraflar yeniden bir araya geldi.

Egemenlik Binası’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le gerçekleşen görüşmede yeni bir zam teklifi verildi. Daha önce verilen yüzde 51’lik zam oranı Başkan Soyer tarafından yüzde 60’a çekildi.

Yapılan teklife göre A Grubu’ndaki işçiler için 446 TL, B Grubu’ndaki işçiler için 453 TL, C Grubu’ndaki işçiler için 459 TL, D Grubu’ndaki işçiler için 468 TL, G-1 Grubu’ndakiler için 459 ve G-2 Grubu’ndaki işçiler için se 468 TL yevmiye önerildi.  Ancak bu teklif de sendikacılar tarafından kabul görmedi.

EŞİTLİK İÇİN YÜZDE 66’LIK TALEP

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
İZENERJİ işçileri, bir çok birimde çalıştıkları İZELMAN işçileri eşit ücret almayı talep ediyor. Son bağıtlanan İZELMAN sözleşmesine göre ücret eşitliği ilkesinin sağlanması için yüzde 66 oranında zam yapılması gerekiyor. Kalan maddeler arasında taban ücret ve gece çalışma ücreti yer alıyor.

'SÖZLEŞMEYİ İMZALAYACAĞIMIZ BİR ORAN DEĞİL'
Görüşme sonrası Egedesonsöz’e açıklamada bulunan Şube Başkanı Ercan Gül, pazartesi gerçekleştirecekleri şube temsilciler kurulu toplantısında yol haritası çıkaracaklarını belirtti. Gül “Bizler eşit işe eşit ücretin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki bütün işçiler arasında sağlanması için mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz. Bunu Başkan Soyer’e de ilettik. Kendisi ‘Bugün bunu bitelim bir bayram havasında bayrama girelim’ dedi. Biz de ‘Bitirmek için elimizden geliyorsa yapalım. Eşitliğin sağlandığı yerde biz de bitirmekten yanayız’ dedik. Bir teklif geldi ancak biz de kendisine bu rakamların işçiler tarafından kabul görmeyeceğini anlattık. Bayramdan sonra yeni bir teklif verilmesini istedik. Yoksa bu rakamlar bizim toplu sözleşmeyi bağıtlayacağımız nokta değil. Verilen rakamlar eşitlikten uzak. Aynı işyerinde çalışmış olduğumuz işçilerle aynı ücreti almak istiyoruz. 14 TL’lik bir fark var İZELMAN’la. Biz bu rakamın daraltılmasından ziyade eşitlenmesini istedik. Biz içimize sinmeyen, işçi arkadaşların mutlu olacağı rakamları görmeden bu toplu sözleşmeye imza atmayacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Kararımızı sonuna kadar götüreceğiz” dedi.

egedesonsoz.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.