Kamu-Sen ile Memur-Sen İl Temsilcisi sosyal medyadan kapıştı

Kamu-Sen ile  Memur-Sen İl Temsilcisi sosyal medyadan kapıştı
Türkiye Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilcisi Alp Arslan ile Memur-Sen Temsilcisi İbrahim Akar arasında sosyal medya üzerinde karşılıklı atışma yaşandı.

Eskişehir'de eski KYK Müdürü Fatih Özüdoğru ile Kamu-Sen İl Temsilcisi Alp Arslan arasında yaşanan kavga sendiların gündeminde.

Eskişehir Kamu-Sen İl Temsilcisi Alp Arslan'ın Hızır Bey Öğrenci Yurduna yapmış olduğu ziyaret sonrası gelişmeler hakkında hem Memur-Sen'den hem de Kamu-Sen'den açıklamalar geldi.

Eskişehir Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Alp Arslan yaşanan kavga olayını şu şekilde aktardı; “

Dün sabah saatlerinde sendikal teşkilatlanmamızın bulunduğu Hızır Bey Öğrenci Yurduna Şube Başkan Yardımcılarım Mehmet Göç ve Gökhan Arslan Bey ile üyelerimize uygulanan mobing ve şikayetlerini dinlemek üzere gittik. Yurdun ofis kısmına geçerken; ( daha önce Gündüz Alp Yurdunda müdür olarak görev yapar iken sendikal çalışmamıza müsaade etmeyen ve gerginlik yaşadığımız, daha sonrasında kendi sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk aleyhinde, 18 Yaş Altı Kız çocuklarının evlenmelerini öven ve Türkçe Olimpiyatlarının beyin takımını öven paylaşımları nedeni ile görevden uzaklaştırılan ve soruşturma geçiren ve hali hazırda niye açığa alınmadığını anlayamadığım bu düşüncelerinden dolayı yüzünü görmek dahi istemediğim) şahıs Fatih Özüdoğru omuzuma omuzu ile vurdu, “Niye bakmıyorsun …..çocuğu” şeklinde hakaret içeren sözle sataştı, ben de karşılık olarak elimle ittirdim, başkada kimse olaya karışmamıştır. Yanımdaki Başkan Yardımcılarım araya girerek bizi birbirimizden uzaklaştırmışlardır. Bu olayın hukuki kısmı ve bu konuda Hukuk Makamları karar verecektir. Şahıs benden şikayetçi olmuştur. Ben de kendisinden şikayetçi oldum.

Fakat, ilk paragrafta belirttiğim sendikacılar kendilerini sendikacı zanneden şakşukacılar olayın içeriğini dahi bilmeden, kimin mağdur kimin suçlu olduğu konusunda herhangi bilgi ve görgüleri yokken sadece Türkiye Kamusen’i karalamak adına bir takım yazılar yazmaya çalışmışlar, sosyal medyalarında bu şekilde paylaşımlar yapmışlardır. Hatta, daha ileri giderek, Kurum Amirlerini soruşturma için göreve çağırmışlardır. Ben de buradan diyorum ki; Madem bir soruşturma için Kurum Amirleri’ne çağrıda bulunuyorsunuz, Nasıl oluyor da, Gençlik Spor İl Müdürlüğünde yeni göreve başlayan memurların göreve başlama evrakları yanında üyelik formları da imzalatılmaktadır. Nasıl oluyor da Gençlik Spor İl Müdürlüğünde Şube Başkan Yardımcısı Personel Müdürlüğünde yetkili olarak görev yapmaktadır. Nasıl oluyor da, Büro Memur Sen 2.Nolu Şube Başkanı Ömer Ünlü hali hazır da Çifteler İlçe Gençlik Spor Müdürü olarak görev yapmakta iken, nasıl oluyor da her gün Eskişehir Merkezde kurum kurum ziyaretlerde bulunup sendikacılık faaliyetinde bulunuyor. Bunun özellikle idrak edilip, kamu oyuna açıklık getirilmesi hususunun da da bu şakşukacı sendilakacılardan açıklama bekliyoruz.”

AKAR PAYLAŞIM YAPTI

Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Akar ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şunları söyledi; “Dün öğlen saatlerinde Kamu-Sen Eskişehir İl Temsilcisi Alp Arslan isimli şahıs Mutalip bölgesinde bulunan öğrenci yurdu idari bölüme yanındaki kişilerle giriş yapıyor.

Koridorda rastladığı yurt görevlisi bir çalışana önce omuz atıyor, sonra küfür ve tehditler savuruyor, yetmiyor suratına yumruk atmak suretiyle darp ediyor. Güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle yurt çalışanı gözü dönmüş bu kişinin elinden alınıyor.

Konu emniyete intikal ettiriliyor polis olay yerine gelerek güvenlik kamerası görüntülerini alıyor, olay ile ilgili adli kovuşturma başlatılıyor.

Kamu çalışanlarının haklarını korumak ve savunmakla görevli bir sendikacının bir kamu kurumunda üstelik görevi başındaki bir devlet memuruna yaptığı bu çirkin davranış ne bir sendikacıya ne de bir kamu çalışanına yakışacak bir davranış değildir. Bir sendikacı olarak her şeyden önce böylesi bir duruma bir sendikacının düşmüş olmasından utanç duyuyorum. Sendikacı mısın yoksa kabadayı mısın diye sormaktan kendimi alıkoyamıyorum.

Kamu çalışanlarına karşı uygulanan şiddet kimden ve nerden geldiğine bakmaksızın karşısındayız. Bu çirkin davranışı şiddetle kınıyor ve darp edilen arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Olayın sorumlusu kişi hakkında gereken adli ve idari soruşturma derhal açılmalı ve gereği yapılmalıdır.

Bu konuda başta Eskişehir Valimiz Hüseyin Aksoy, Gençlik Spor İl Müdürü Osman Ercan ve bu kişinin asıl görev yaptığı Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı yöneticilerine çağrıda bulunuyorum.

Görevi başındaki bir devlet memuruna güvenlik kameralarının ve herkesin gözleri önünde bu davranışı yapan kişiye gereken soruşturma açılsın yaptığı sorumsuz ve çirkin davranışın hesabı sorulsun.”

esgazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum