Kamu-Sen’de 38 TL Memur Zammı İçin Külliye’ye Teşekkür Etmeye Gitmiş

Kamu-Sen’de 38 TL Memur Zammı İçin Külliye’ye Teşekkür Etmeye Gitmiş
Sitemizde ”Ali Yalçın’ın Külliye’ye çıkıp teşekkür ettiği memur zammı 38 TL” başlıklı bir haber yapmıştık. 22 Aralık 2021 tarihinde Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’de twiterdaki paylaşımında:

“1-)Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu olarak bugün Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettik.

2-)Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Vedat Bilgin’in de hazır bulunduğu görüşmede asgari ücrete kadar ücret gelirlerinden vergi alınmaması yolundaki düzenlemeye ilişkin memnuniyetimizi dile getirdik. Bu konuya ilişkin olarak yaşanabilecek aksaklıkların giderilmesini talep ettik.

3-)Kamu çalışanlarının zararlarını karşılamak üzere EK ZAM verilmesi talebimizi görüştük, REFAH PAYI uygulamasının memurlarımızın alım gücünü yükselteceğini ifade ettik.

Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusundaki beklentilerimizi Sn. Cumhurbaşkanına ilettik.

4-)Acil çözüm bekleyen; 3600 ek göstergenin tüm memurları kapsayacak, beklentileri karşılayacak şekilde düzenlenmesi, yardımcı hizmetliler, bayram ikramiyesi, tüm ödemelerin emekliliğe sayılması, mülakatın kaldırılması, yönetici atamaları gibi konuları içeren raporumuzu takdim ettik.” açıklamasını yapmış.

Önder Kahveci, “Memnuniyetimizi dile getirdik” ifadesine yer vermiş. Aynı gün Külliyeyi ziyaret eden Ali Yalçın’da tıpkı Önder Kahveci gibi “Memnuniyetimizi ifade ettik” ifadesini kullanmıştı.

Ancak Ali Yalçın’ın 20 Aralık’ta retwetlediği memursen’in twitinde: “Memur-Sen olarak; kamu görevlilerinin gelirlerinden, brüt asgari ücret tutarı kadarına tahakkuk eden vergi yükünün kaldırılması dolayısıyla Sn. Cumhurbaşkanımız @RTErdogan'a teşekkür ediyoruz. Ek zam/ilave ödeme talebimizi yineliyoruz.” Cümleleri yer alıyor. Paylaşımda doğrudan teşekkür ifadesi yer alıyordu.

23 Aralık’ta Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in twiter hesabından:

“Gelir vergisi muafiyeti düzenlemesi için Memur-Sen Genel Başkanı Sn. Ali Yalçın ve heyeti ile Kamu-Sen Genel Başkanı Sn. Önder Kahveci ve heyetiyle birlikte Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan‘a teşekkür ziyaretinde bulunduk.” paylaşımında bulundu.

Ardından 24 Aralık’ta NTV’ye konuk olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; memurlara gerekli zammın zaten yapıldığını ve memurların kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi. NTV spikerinin "Bir formül şekillendi mi ya da çalışıyor musunuz? Memurlara ve emekliye ek zam için…" sorusuna; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Memurlarımıza zaten gerekli fiyat artışları yapıldı. Memurlara zaten gerçekten verildi ve bize teşekkür ediyorlar" şeklinde cevap verdi.

Sonuç olarak; her iki konfederasyon genel başkanı da memur maaşlarının asgari ücret kadar olan kısmına vergi muafiyeti getirilmesini talep ettiler. Bu talep gerçekleşince de memnuniyetlerini ifade ettiler.

Tablo ortaya çıkınca da her iki genel başkan da ama biz böyle tahmin etmemiştik, böyle bir sonuç beklemiyorduk diyerek itiraz ettiler.

Bu durum memur kamuoyunda gerek Memur-Sen gerekse Kamu-Sen Genel Başkanları ne istediklerini bilmiyorlar mı? Sorularının sorulmasına ve bu yönde bir algı oluşmasına yol açtı.

Şimdi memurlar düşünüyorlar: 38 TL ile ne yapılır?
kamudanhaber.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum