Kamuda çalışan mühendisler taleplerini dile getirdi

Kamuda çalışan mühendisler taleplerini dile getirdi
Kamu Mühendisleri Platformu üyeleri, kamuda çalışan mühendisler için meslek kanunu çıkarılmasını talep etti.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Kamu Mühendisleri Platformu üyesi mühendis, mimar, şehir ve bölge plancısı, Ulus Meydanı'nda toplandı.

Burada basın açıklaması yapan platformun kurucularından Fatih Mehmet Aşık, kamuda çalışan mühendislerin özlük haklarının yıllar içinde dengi sayılan meslek disiplinlerinin çok gerisinde kaldığını belirtti.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Son zamanlarda birçok kamu personeline çeşitli düzenlemelerle iyileştirmeler yapılmasına karşın kamu mühendislerine iyileştirme yapılmadığını belirten Aşık, "Kamuoyunda 3600 ek gösterge düzenlemesi olarak bilinen çalışmada kamu mühendislerinin ek göstergeleri 4200'e çıkarılmış ancak yansıtma oranları yüzde 145'te sabit kaldığı için herhangi bir fayda sağlamamıştır." dedi.

Kamuya yeni atanan bir mühendis ile meslekte yıllarını geçirmiş bir mühendis arasında ciddi bir bilgi birikimi ve deneyim farkı olmasına rağmen diğer bazı meslek gruplarının aksine tecrübeye dayalı bir maaş artışı bulunmadığına işaret eden Aşık, "Ülkemizde teknik hizmetler sınıfının en üst noktasında görev yapan ve özel ihtisas gerektiren mühendislik mesleğinin unvan, yetki, kapsam çalışma şartları, kariyer basamakları, meslekte uzmanlaşmanın ve mesleki gelişimin düzenlenebilmesi için mühendislik meslek kanununa ihtiyaç duyulmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Teknik sorumluluk tazminatı" kalemi oluşturulmalı

Platformun kurucularından Ahsen Yalçın da kamuda çalışan tüm mühendislere 'teknik sorumluluk tazminatı' adı altında yeni bir ödeme kaleminin oluşturulması, mühendislik meslek kanunu çıkarılarak mesleki gelişimin teşvik edilmesi, bilgi ve tecrübenin ödüllendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yalçın, "Kamu mühendisi gelirinin, yakın zamana kadar benzer gelire sahip olan ve kamuda mühendise denk kabul edilen mesleklerin gelir ve özlük hakları seviyesine yükseltilmesini, tüm kazanımların emekliliğe yansıtılmasını ve emekli mühendisler için de ilave emeklilik ödeneği gibi düzenlemelerin yapılmasını kamuda çalışan 150 bin mühendis, mimar, şehir plancısı ve bu mesleklerin emeklileri adına talep etmekteyiz." diye konuştu.

Açıklamanın ardından mühendislik yemininin okunması sırasında platform üyeleri başlarındaki beyaz baretleri çıkardı.

AA
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.