Kamuda çalışan mühendislere maaş zammı, ek ödeme ve 5400 ek gösterge TBMM gündeminde

Kamuda çalışan mühendislere maaş zammı, ek ödeme ve 5400 ek gösterge TBMM gündeminde
Kamu sektöründe çalışan mühendislerin özlük haklarının iyileştirilmesi talebine ilişkin soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Vedat Bilgin tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 04.11.2022 Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Kamuda çalışan mühendislerinin; rahat ve huzurlu bir yaşam için; maaşlarına, ek ödemelerine, ek gösterge gibi özlük haklarına iyileştirilme yapılmalıdır. 

Ülkenin gerek üstyapı gerekse altyapı çalışmalarında fedakârca çalışan, gecesi gündüzü olmayan, hafta sonlarında bile atölyelerde, şantiyelerde mesaide olan, milyonlarca liralık işlerin ihalesinin yapılmasından, işlerin teslimine kadar görev alan mühendislerin hakları verilmelidir. 

Kamuda çalışan mühendislerin özlük haklarının yıllar içinde dengi mesleklerin çok gerisinde kaldığını görüyoruz. Örneğin bugün kamuda çalışan bir mühendis bir doktorun yaklaşık 3'te 1'i, bir hâkim ve savcının yarısı kadar ancak maaş almaktadır. Mühendislerin verdiği emeğin, aldıkları riskin ve yaşadıkları sıkıntıların yanında verilen maaşın gerçekten çok az olduğunu düşünüyoruz. Mühendisler ülkemizin gelişmesi ve muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmesi için gece gündüz fedakârca çalışmakta. 

1-Teknik iyileştirme adı altında diğer mesleklere verilen teşvik ödemesi gibi bir iyileştirmenin kamuda çalışan mühendisleri içinde verilmesi düşünülmekte midir? 

2-Mühendislere Risk ve Sorumluluk Tazminatı adı altında yeni bir ödeme kaleminin oluşturulması düşünülmekte midir? 

3-Ek ödemelerin (denkleri olan meslekler göz önünde bulundurularak) arttırılması yönünde bir çalışma yapılması düşünülmekte midir? 

4- Aylık tutarın, yan ödeme oranının, taban aylık katsayısının, sözleşme ücretlerinin, ek göstergelerin en az 5400 olması ve özel hizmet tazminat oranlarının en az %250 olması oranlarında arttırılması ve konu bütünlüğünde bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir? 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.