Kamudaki şeflere 3600 ek gösterge Bakan Bilgin'e soruldu

Kamudaki şeflere 3600 ek gösterge Bakan Bilgin'e soruldu
Saadet Partisi Milletvekili Abdulkadir Karaduman, kamu şeflerinin de ek göstergeye dahil edilmesine ilişkin girişimde bulundu. Karaduman, Meclis'e Bilgin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Devlette “Genel İdare Hizmetleri” içinde yer alan memur gruplarından biri olan kamu şefleri 3600 ek gösterge dışında tutuldu. Kamu şeflerinin dışarıda tutulduğu 3600 ek gösterge düzenlemesinin 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe girmesi beklenirken Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir kamu şefleri ile ilgili bir soru önergesi verdi.

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman önergesinin gerekçesinde, “Kamu Şeflerinin de 3600 ek gösterge düzenlemesinden yararlanabilmesi için gerekli düzenlemenin yapılması önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

KAMU ŞEFLERİ İÇİN EK GÖSTERGE ÇALIŞMASI VAR MI?

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Bakan Vedat Bilgin’e cevaplamasıyla istemiyle 4 soru yönelten Saadet Partili Milletvekili Abdulkadir Karaduman, “Şefler için ek gösterge çalışmanız var mıdır? Bu personeller 3600 ek gösterge çalışmasında neden kapsama alınmamıştır?” diye sordu.

Kamu şefleri 3600 ek gösterge dışında tutuldu! Mağduriyet giderilsin

Karaduman, TBMM Başkanlığı'na verdiği önergede şunları kaydetti:

“Yıllar içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarında belirli hizmet sınıflarında görev yapan bazı unvanlara yönelik özlük haklarıyla ilgili iyileştirici düzenlemeler yapılmış ise de Genel İdare Hizmetleri Sınıfında ve Yönetim Hizmetleri Grubunda olan 1 No’lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 509. Maddesinde Bakanlıkların taşra teşkilatı yönetim kademelerinden sayılan Şefler bu düzenlemelerden yararlanamamışlardır.

Devlet Memurları Kanunu ile bazı kanunlarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 6. Maddesinde “Genel İdare Hizmetleri Sınıfına” haiz tüm yöneticiler ve bazı alt meslek grupları 3600 ek göstergeden yararlanırken, 1 nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre taşra teşkilatı yöneticilerinden sayılan “Şefler” yine bu iyileştirici düzenlemelerden yararlanamamıştır.

Söz konusu kanun tasarısının: Şeflerin hiyerarşik konumu, sorumluluk düzeyi, yürütmüş oldukları görevin önemi, hizmet sınıfı, kadro unvan/derece ve eğitim durumu gibi kriterler dikkate alınmadan kapsam dışı bırakılarak yasalaşması ile birlikte sistemde yaşanan sorunlar giderilememiş, adalet duygusu pekiştirilmemiş ve kamu görevlileri arasındaki hiyerarşik düzenin temini sağlanamamıştır.

Bu çerçevede; Kamu Şeflerinin de 3600 ek gösterge düzenlemesinden yararlanabilmesi için gerekli düzenlemenin yapılması önem arz etmektedir.

Bu bağlamda;

1. Kamu kurum ve kuruluşlarında Şef pozisyonunda çalışan personel sayısı toplamda kaçtır?

2. Kamu kurum ve kuruluşlarında Şef pozisyonunda çalışan personelin mesai, ek ücret ve özlük haklarının iyileştirmesine yönelik çalışmalarınız nelerdir?

3. Şefler için ek gösterge çalışmanız var mıdır? Bu personeller 3600 ek gösterge çalışmasında neden kapsama alınmamıştır?

4. Şeflerin dahil edileceği yeni bir ek gösterge düzenlemesi yapılacak mıdır? Bakanlığınız bu konuda ulaşan şikâyet ve önerileri değerlendirmekte midir?”

milli gazete

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.