Mali hizmetler uzmanlarının özlük haklarına TBMM gündeminde

Mali hizmetler uzmanlarının özlük haklarına TBMM gündeminde
Kamu kurum ve kuruluşlarında “Mali Hizmetler Uzmanı” ve “Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı” kadro unvanlı Devlet memurları da istihdam edilebilmektedir. “Mali Hizmetler Uzmanı” ve “Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı” unvanlı kadrolarda görev yapanların, dereceleri itibariyle; ek göstergeleri, özel hizmet tazminatları, yan ödemeleri ve ek ödemeleri aynı seviyede belirlenmiş olmasına rağmen, kurumlarda görev yaptıkları yerin merkez veya taşra teşkilatı sayılma durumuna göre aylık ücretleri farklılık göstermektedir

Bu unvanlardaki personelden; merkez teşkilatı sayılmayan yerlerde görevli olanlara 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre maaş ödenirken, merkez teşkilatı sayılan yerlerde görev yapanlara ise 375 sayılı KHK hükümleri çerçevesinde "ücret göstergesi" ve "tazminat göstergesi" esas alınarak maaş ödemesi yapılmaktadır.

Ücretlerinin hem kendi unvanları arasında ve hem de diğer kariyer uzmanlar arasında farklı belirlenmiş olmasından yakınan “Mali Hizmetler Uzmanı” ve “Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı” unvanlı personel, merkez teşkilatı personeli sayılıp sayılmama ayrımına son verilmesini ve merkez teşkilatı personeli sayılan diğer kariyer uzmanlarla aralarındaki özlük haklarına ilişkin farklılıkların giderilmesini talep etmektedirler.

İşte mali hizmetler uzmanlarının özlük haklarını dile getiren o soru önergesi..

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum