Maliye Bakanı Nebati: ”Memurlara gerekli zamlar yapıldı, bize teşekkür ediyorlar” dedi!

Maliye Bakanı Nebati: ”Memurlara gerekli zamlar yapıldı, bize teşekkür ediyorlar” dedi!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Memurlara gerekli zammın zaten yapıldığını ve memurların kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi!

Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik rekor zamdan sonra gözler memur zamlarına çevrilmiş durumda. Memurların 3 Ocak itibarıyla netleşecek maaşlarına ne kadar zam yansıyacağı merak konusuyken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den ilginç bir açıklama geldi.

NTV spilkerinin "bir formül şekillindi mi yada çalışıyor musunuz? Memurlara ve emekliye ek zam için. " sorusuna; Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Memurlarımıza zaten gerekli fiyat artışları yapıldı. Memurlara zaten gerçekten verildi ve bize teşekkür ediyorlar" şeklinde cevap verdi

Memurlar dovizler birlikte artan hayat pahalılığın ardından maaşları için iyileştirme beklerken, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin bu açıklaması memurları kızdırdı. Sosyal medyada Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın bir memurlara ek zam ile ilgili bir paylaşımına, Bakan Nebati'nin söz konusu konuşmasını videolu olarak yanıt verdi.

Memurlar ek zam beklerken Bakan Nebatinin bu şekilde açıklamaları memurların ek zam umutlarını kırmış durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı gelir vergisinin kaldırılması ile gelen zam miktarı ise memurlar için oldukça düşük kalmış durumda. Ek protokol ile verilecek refah payı adı altındaki zammın %50 olmasını bekleyen memurlar mevcut duruma bir hayli tepkili.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum