MEB şube müdürü maaşları yeniden gözden geçirilsin

MEB şube müdürü maaşları yeniden gözden geçirilsin
Üst düzey Yöneticilerin maaşlarında 2022 Temmuz ve 2023 Ocak ayında kamuoyuna yansımayan bir şekilde yapılan iyileştirmelerin ardından 2023 temmuz ayında yapılması planlanan memur zamları artık sadece alt gelir grubundaki memurları ilgilendirir oldu.

Kamuda çoğu zaman gündeme gelen İl Müdürü, Daire Başkanı, Genel müdür, Kaymakam ve Vali Maaşları son iki düzenleme ile itiraz edilmeyecek bir düzeye çıkarılınca  Bakanlıkların temsil makamında bulunan İlçe Müdürleri  adeta unutuldu ve alt grup kategorideki memurlarla aynı  sınıfa dahil edildi.

Şube Müdürleir ile  temsil makamındaki ilçe Müdürleri arasında hiç bir bir fark kalmazken , Şube Müdürleri ve İlçe Müdürleri emrinde çaılışan memurlarla aynı maaşı alır duruma düşürüldü

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü ve İlçe Müdürleri ,  öğretmenlerden az maaş alır durumda Halk Eğitim Merkezi , RAM ve Meslek Lisesi Müdürleri İlçe Müdüründen fazla maaş alır hale getirildi. (ONLAR NEDEN ALIYOR DENMİYOR, ARADA  ADALETLİ BİR HİYAERARŞI OLMASI LAZIM)

Keza Mal Müdürlüklerinde GİDER Uzmanları,  Vegi Dairelerinde GELİR Uzmanları,  Müdürleri ile aynı maaşı alıyorlar.

Nüfus Müdürlüklerinde de işçiler İlçe Müdüründen fazla maaş alır haldeler.

Şube Müdürleir ile ilçe Müdürleri arasında hiç bir fark yokkken , İlçe Müdürleir ile bir üst ünvan  arasında a-normal bir ücret farkı oluştu.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu detaylardan haberdar olduğunu sanmıyoruz.

Sayın Maliye Bakanına mutlaka bu durum anlatılmıştır.

Özelllikle Taşra Teşkilatı bulunan tüm bakanlarımıza sesleniyoruz. İlçelerde sizi temsil eden İLÇE Müdürlerinizin itibarını öncelikle siz korumalısınız.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

MEMUR SEN Genel Başkanı Ali Yalçın ve KAMU SEN Genel Başkanı  Önder KAHVECİ zaman zaman Şube Müdürü ve iLÇE Müdürlerinin bu durumunu gündeme getirse de şu ana kadar bir sonuç alınamadı.

Önümüzdeki hafta yapılacak Meclis görüşmelerinde Şube Müdürü ve İlçe Müdürlerinin durumunda bir düzenleme yapılmaz ise  hiyaerarşıdaki bozulma biraz daha artarak devam edecektir.

Şube Müdürleri ve  İlçe müdürlerinin   şu an için en düşük memurla arsındaki fark aynen korunurken  ilçe Müdürleirnin üstündeki  il müdürü ve amiri durumundaki kaymakamlarla arasındaki ücret   farkı biraz daha açılarak devam edecektir.

Türkiyenin 920 ilçesinde  kendilerini temsil eden İlçe Müdürleri  ve Şube Müdürleri  Taşra teşkialtı  bulunan  tüm Bakanlardan   maaş durumlarınıın   yeniden gözden geçirmelerini bekliyor.

rizeninsesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum