Memur-Sen Başkanı: Memura verilen zam geri alındı!

Memur-Sen Başkanı: Memura verilen zam geri alındı!
Memur-SEN Zonguldak İl Başkanı Kamuran Aşkar zamlara sert tepki göstererek, memura verilen zamların geri alındığını belirtti

Memur-SEN İl Başkanı Kamuran Aşkar, zamları sert sözlerle eleştirdi. Ücretleri yapılan zamların yapılan artışların yapılan zamlarla geri alındığını belirten Kamuran Aşkar şunlara söyledi;

“KAMUDA TASARRUF  DEVLETTE BAŞLAMALIDIR”

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

KDV oranlarına yapılan zamlar, her türlü vergi ve harçlara getirilen yüksek artışlardan sonra da, 15 Temmuz gece itibarıyla akaryakıtta ÖTV oranına getirilen fahiş artış ile birlikte dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlar artık çalışanlarımızı ezen, zorlayan ve kabul edilemez hale getirmiştir. Bütçe açığının KDV, ÖTV ve çeşitli harçlar gibi dolaylı vergilere yapılan yüksek artışlarla karşılanmaya çalışılması, mal ve hizmetlerde yüksek zamlara sebebiyet vermekte, yüksek enflasyonu tetiklemekte ve çalışanlarımızın alım gücünü iyice zayıflatmaktadır. Askeri ücrete, emeklilere ve memur maaşlarına yapılan zamlar; bu yapılan yüksek oranlı vergi artışları ve enflasyon neticesinde eriyip gitmiş, vatandaşımızın ve dolayısıyla çalışanlarımızın mağduriyetlerine çözüm olamamış ve ceplerdeki yangını söndürememiştir. Vatandaşımıza, çalışanlarımıza fatura kesen bu uygulamalardan bir an önce vazgeçilmelidir.  

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Bunun yerine kamuda tasarruf tedbirleri ivedilikle alınmalı ve güçlü bir şekilde uygulanmalıdır. Kamuda israf bitirilmeli, denk bütçe mutlaka hayata geçirilerek faiz giderleri azaltılmalıdır. Dolaylı vergilerin toplam vergiler içindeki oranı düşürülerek gelir vergisi, kurumlar vergisi gibi dolaysız vergilerin payı artırılmalı böylelikle zenginden daha fazla ve dar gelirlilerden daha az vergi alan adil ve ideal bir vergi sistemine geçilmelidir. Zamlar ve vergiler karşısında örgütlü ve birlikte mücadele etmenin önemi ortadadır. Çalışanlarımıza ek yük yüklemek yerine, sendikamızın yaptığı ve ilgili makamlara sunduğu çalışmalardan istifade edilmelidir."

yeniadimgazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum