Memur sendikasından 38 bin lira maaş açıklaması

Memur sendikasından 38 bin lira maaş açıklaması
7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşme sürecini değerlendiren SAVDES-SEN Başkanı Tuncay Cengiz, “En düşük memur maaşı, yoksulluk sınırı olarak belirlenmeli” dedi.

Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Başkanı Tuncay Cengiz, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Ankara’da basın mensuplarıyla kahvaltılı programda bir araya geldi. 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşme süreci ile ilgili taleplerini değerlendiren Tuncay Cengiz, en düşük memur maaşının yoksulluk sınırı olarak belirlenmesi gerektiğini savundu. Gündemdeki en önemli konunun 7’nci Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi olduğunu belirten Cengiz, “Bu süreç ailelerle birlikte 25 milyon kişiyi ilgilendiriyor” dedi. Cengiz,

“TÜRK-İŞ yoksulluk sınırını 37 bin 974 TL olarak açıkladı. Yaklaşık 38 bin lira civarında bir ücret. Bir ailenin ayakta durabileceği ücreti ifade ediyor. Kamu çalışanlarının yüzde 90’ı bu ücretin altında kalmaktadır. En düşük memur maaşı, yoksulluk sınırı olarak belirlenmeli” diye konuştu.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Büyüme oranlarının refah payı olarak memurlara da yansıtılması gerektiğini ifade eden Cengiz, “Eskiden bir memur emekli maaşıyla bir bir araba alabilirdi. Şimdi üniversite mezunu bir memur emekli olduğunda 350 ile 500 bin TL arasında bir emekli ikramiyesi alabiliyor. Bırakın bir ev bir arabayı bir gecekonduyu bile alamıyor” ifadelerini kullandı.

Cengiz, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın yayımladığı raporda yer alan hesaplamaya göre bekar bir memurun en düşük ücretinin 22 bin 17 TL değil 20 bin 351 TL olduğunu da belirtti.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Kamuda işçi ücretleri ile memur ücretleri arasında bir uçurum olduğunu da vurgulayan Tuncay Cengiz adaletsizliğin giderilmesi gerektiğini de söyledi. Cengiz, kamu kaynaklarının adil bölüşümünün sağlanması gerektiğini, memur ve emeklilerine hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini ifade etti.

Bazı sendikaların Twitter’da hak arama çabalarını da eleştiren Tuncay Cengiz, Toplu Sözleşme sürecinin masada sonuçlanmasını, hakem heyetine gitmesini istemediklerini de sözlerine ekledi.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum