Memur zammı tepki çekti, gözler Erdoğan'a çevrildi

Memur zammı tepki çekti, gözler Erdoğan'a çevrildi
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun hükümetin memur ve memur emeklilerine yönelik zam teklifini olduğu gibi onaylaması, sonrası gözler Erdoğan'a çevrildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ısrarıyla hayata geçirilen 'düşük faiz' politikası nedeniyle Türkiye'de yaklaşık iki yıldır resmi otoritelerce adı konulmamış bir ekonomik kriz yaşanıyor. Enflasyon, cari açık ve döviz kurları görülmemiş seviyelere ulaşırken, bugün belirlenen memur zammı mevcut hayat pahalılığı nedeniyle tepki çekiyor.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Uzlaşmazlık nedeniyle gidilen Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 için yüzde 15+10, 2025 için yüzde 6+5 zam yapılmasını kararlaştırdı. Yani, hükümetin teklifini aynen onaylamış oldu.

İktisatçı Hayri Kozanoğlu, Merkez Bankası'nın 2024 yılı için enflasyon tahmininin yüzde 33 olduğunu hatırlatarak verilen karara tepki gösterdi; Hakem Kurulu resmen sizi daha da yoksullaştıracağım, diyor" ifadesini kullandı.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Hilmi Hacaloğlu, son kararın Erdoğan tarafından verileceğine dikkati çekerek "Bu gollük pası normal şartlarda asla kaçırmaz bakalım üstüne yüzde kaç ilave edecek?" diye yazdı.

gerçekgündem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
11 Yorum