Memura beklenen zam yüzde 16! Son sözü Cumhurbaşkanı söyleyecek

Memura beklenen zam yüzde 16! Son sözü Cumhurbaşkanı söyleyecek
NTV canlı yayınında konuşan Nurettin Nebati, memurların zaten gerekli zammı aldıkları ve ekstra bir iyilestirme yapılmayacağını söylemişti.

Asgari ücretin %50 zamlanmasıyla, en düşük memur maaşı asgari ücretin de altında kalmış oldu. Bu durumdan  rahatsız olan memurlar sesleriniş duyurmaya çalışsa da Bakan Nebati'nin bu sözleri memurlarda umutsuzluğa neden oldu.

ZAM İÇİN TEŞEKKÜR
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, geçtiğimiz günlerde ek bir protokol yapıldığını ve memurlara refah payı adı altında ek zam yapılacağını bildirmişti. Ancak Beştepede Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanıyla birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Yalçın'ın, memurlara yapılan gelir vergisi muafiyeti için Cumhurbaşkanı Erdoğana teşekkür ettiği öğrenilmişti. Teşekkür edilen miktarın ise en düşük memur maaşına 38 TL yansıdığını belirtmek isteriz.

Hal böyle olunca yüksek enflasyona ve pahalılaşan hayat şartlarına karşı memur maaşları yetersiz kalmış durumda. Eşi çalışmayan iki çocuklu bir memur ayın sonunu zor getirmekte. Memurların beklentileri asgari ücrete uygulanan zamma benzer bi zam iken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın sözleri ve son olarak Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin memurlara zam yapıldı açıklaması memurlara yapılacak ek zam ihtimalini iyice düşürdü.

YÜZDE 16 BEKLENEN ZAM
Memurların daha önceden imzalanan zam protokolüne göre Aralık 2021 enflasyonu da tahmini olarak hesap edildiğinde yüzde 16 gibi bir zam alması bekleniyor. Ancak bu zam miktarı memurların beklediğinin oldukça altında. En düşük memur maaşıyla çalışan bir kamu personelinin maaşına etki edecek zam miktarı 650 TL civarı olacak. Asgari ücrete geçtiğimiz günlerde bu zammın neredeyse iki katına denk gelen miktarda zam yapılmıştı. Eğer tahmin edildiği ve Bakan Nureddin Nebati'nin de dile getirdiği gibi memurlara zam yapıldığı düşünülüyor ve ek bir protokolle veya seyyanen zam yapılmayacaksa, memurları 2022'de sıkıntılı günler bekliyor diyebiliriz.

Son sözü Beştepe söyleyecek.

Memurların alacakları zam miktarının, 3 Ocak 2022'de netleşmesi bekleniyor. Bu tarih Aralık 2021 enflasyonunun belli olmasıyla doğrudan ilişkili. Az öncede belirttiğimiz üzere herhangi bir ek zam olmazsa memurlar maksimum yüzde 16 zam alacak. Bu rakam ise beklenenin ve enflasyonun çok altında. Dün Bakan Nebatinin memurlara zaten gerekli zamlar yapıldı demesinden sonra gözler Cumhurbaşkanlığına çevrildi. Memurlar ne kadar zam alacak sorusunda cevap olarak son sözü Beştepe söyleyecek.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum