Memura Emekliye Zam değil, GAM verildi.

Memura Emekliye Zam değil, GAM verildi.
Memur maaşlarında 1 Temmuz 2023 itibariyle geçerli olan yüzde 17,55 enflasyon farkı artı 8 bin 77 TL seyyanen zam memurlarımızı biraz rahatlatsa da hayat pahalılığı karşısında ezilen emekliler bu seyyanen zamdan mahrum bırakılmıştır

Zamlar resmi olarak açıklanmadan memurlara verilen seyyanen zam emeklilere de verilmelidir. Hükümet memur ve emeklilere yaptığı zamda adil olmadır.

Memurlar, zamlı maaşını almadan çaya, kiraya, akaryakıta, motorlu taşıtlar ve benzeri birçok ürüne gelen zamlarla birlikte hükümetin vereceği maaş zammının çoğu erimiştir. Büyük şehirlerde kiraların 10.000 TL ile 20.000 TL arasında seyrettiği şu günlerde memura kira yardımı elzem hale gelmiştir. Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak artan enflasyon karşısında memur ve emeklilere verilen zammı yeterli bulmuyoruz. Daha iyi bir maaş zammı için imkanlar yeniden seferber edilmelidir.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Temmuz zammıyla birlikte ek ders ücreti 60TL'ye ulaşmıştır. Haftada 30 saatlik ek ders alan bir ücretli öğretmen aylık 9000TL bile alamamaktadır. Yani, mesleğini ücretli öğretmen olarak sürdüren binlerce öğretmen asgari ücretin oldukça altında bir maaş almaktadır. Bu haksız bir uygulamadır. Hükümet öğretmenlik mesleğinin itibarını düşüren bu uygulamayı bir an evvel ortadan kaldırmalıdır.

Şuurlu Öğretmenler Derneği, ÖĞ-DER olarak maaş zammı kadar öğretmenin yok edilen itibarının yeniden getirilmesini istiyoruz. Ücretli doktorluk, ücretli polislik ya da ücretli hakimlik var mı ki, ücretli öğretmenlik olsun. Hükümet öğretmenlik mesleğinde kadrolu, sözleşmeli ya da ücretli öğretmenlik ayrımına son vermelidir.

Bir öğretmen veya emeklisi ay başını çıkartamayınca evladının ailesinin ihtiyaçlarını gideremeyince bu psikolojiyle nasıl faydalı olabilir hiç düşündünüz mü? Verelim bu maaşın aynısını gelsinler bizle aynı işi yapsınlar sayın bakanlar, vekiller geçinebilecek mi?

Ülkemizi zor günler mi bekliyor? İktidarın şahlanış yüzyılı bu mu diye düşünmeden geçemiyoruz?

ÇÖZÜM:

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Bundan önceki ahlaki ve ekonomik krizlerde 54. T.C. Hükümetinin uyguladığı aynı yöntem, aynı tedaviyi, aynı dokunuşu bekliyoruz.

Bu vesileyle Erbakan Hocamızı rahmetle ve minnetle anıyoruz.

Numan GÖKMEN
Genel Başkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum