Memurlar, seçim vaatleri yerine getirilsin istiyor!

Memurlar, seçim vaatleri yerine getirilsin istiyor!
Birleşik Kamu-İş’e bağlı Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, Cumhurbaşkanına seslenerek seçim öncesi kamu çalışanlarına verilen vaatlerin yerine getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Hükümet genel seçimler öncesi verdiği sözleri yerine getirmesini isteyen Büro-İş Sendikası Başkanı Hamzaçebi memurların taleplerini şöyle özetledi:

1- Hükümetin vergi ve harçları alırken ÜFE’ye, maaşları verirken ise TÜFE’yi baz almasına tepki gösteren Hamzaçebi maaşların da aylık Üretici Fiyat Endeksi’ne göre verilmesini istediklerini belirtti.

2- Hamzaçebi, “Memurlara yılda 1 defa yıllık izne ayrılırken bir maaş tutarında yıllık izin ikramiyesi ödenmeli.

3- Kamu çalışanlarına her yıl 2 defa bir net maaş tutarında bayram ikramiyesi verilmeli. Emekliye veriyordun memura da ver.

4- Aile yardımları emeklilere ödenmiyor. Emekli olunca aile hayatın mı bitiyor? Bunların emeklilere de verilmesi gerekiyor. Artık emekliler torunlarından çocuklarından kaçıyor bayramda harçlık veremiyor çok zor durumdalar.

5- Vergi dilimi adaletsizliği var. Bunun biz yüzde 15’te sabitlenmesini istiyoruz.

6- Devlet memurlarına yiyecek, kıyafet ve ulaşım yardımı yapılmalıdır. Toplu taşımada merkez-taşra ayrımı kaldırılmalı. Ankara’da bakanlıkta çalışanlara toplu taşıma ücreti veriliyor. Buradaki arkadaşlar da evde çalışmıyor. Buradaki arkadaşlara da verilmeli. Diğer illerdeki arkadaşlara da ödenmeli.” ifadelerinde bulundu.

7- Hamzaçebi 'Arkadaşlarımız kiralarını ödeyemiyor, emekli olmaktan vazgeçti. Hükümetin seçim öncesi verdiği sözler vardı. Kira desteği vereceğiz dediler, mülakatlar kalkacak dediler ama hiçbiri yerine getirilmedi.' şeklinde konuştu.

8- Cumhurbaşkanı seçim öncesi en düşük memur maaşını 22 bin lira olacak dedi ama olmadı. 21 bin 300 alıyorlar. Söz verdiği halde sözünü yerine getirmedi. Arkadaşlarımız emekli olamıyor maaşları yarı yarıya düştüğü için.

9- Toplu sözleşme konusuna da değinen Hamzaçebi, 3600 ek göstergenin bütün kamu çalışanlarına ayrımsız verilmesini istediklerini dile getirdi.

10- Hamzaçebi, “SGK’ya tazminatlar verilecekti.

11- Toplu sözleşmede tiyatro oynandı. Bu sözleşme yasasının artık değişmesi lazım. Bir ay içerisinde ağustos içinde başlayıp ağustos ayında bitti. Bu ay en pasif olan ay kamu çalışanları için. Öğretmenlerin izinde olduğu, adliye çalışanları adli tatilde yoklar. O zamanda fındık hasadı var yüz binlerce fındığın başında yok. bu takvimi bir aya sıkıştırmışlar. Önümüzde Ekim 15 gibi bütçe yasası gelecek. Bütçe yasasıyla beraber görüşelim bunu ve yıllık yapalım. TÜİK’in uydurduğu enflasyon rakamlarıyla beni devamlı geriden getiriyorsun. Bu yasa değişecek. Grevli toplu sözleşme yasasını öncelikli istiyoruz.” dedi.

12- En düşük emekli maaşı asgari ücretin üzerinde olmalı

Açıklamasında emeklilere de değinen Hamzaçebi, seyyanen artışın emeklilere yansıtılmamasından dolayı emeklilerin çok zor durumda olduğunun altını çizdi. Hamzaçebi, “Emeklinin en düşük maaşının asgari ücretin üzerinde olması gerekiyor. Adı üzerinde asgari ücret. Emekli olan geçinemiyor. 500 bin lira emekli ikramiyesi alıyorsun. Önceden hepimiz biliyoruz emekli olunduğunda bir ev, araba, yazlık alınabilirdi. Bu hükümet 21 yıldır bizim elimizden en az 2 daire parasını aldı. Şu anda emekli olan memur 500 bin lirayla ancak 30 yıllık hizmet yapmıştır. 500 bin lirayla ancak 30 yaşında 2. El bir araba alır. Memurların emekli ikramiyesine çöktü.” dedi.

esgazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum