Memurlara promosyonda acele etmeyin çağrısı! Ocak ayı bekleniyor...

Memurlara promosyonda acele etmeyin çağrısı! Ocak ayı bekleniyor...
Kamu bankaları ile çalışan kurumların tamamının özel bankalara yöneleceği beklentisi yüksek. Emeklilerde özel bankalar 7 bin lira ve üzeri promosyon ile emeklilerin çoğunluğunu kendine çekti.

Yabancı kökenli promosyon, Türkçesi özendirme kamu çalışanı işçi ve memurlar için büyük bir gelir kaynağına dönüştü. Belediyeler, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve üniversiteler gibi birçok kurumda beklentiler yüksek.

Milli Eğitim, Ocak ayını bekliyor!

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Müdürlüğünün ise sözleşmelerin büyük bir kısmının tamamlanması için Ocak ayını beklediği biliniyor. Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün planlamasına göre Merkez ve İlçelerin tamamı birlik içerisinde hareket edecek. Sözleşmenin tamamlanmasına uzun süre olan okul veya ilçeler için ceza ödemesi yapılarak hızla yeni sözleşmeye geçilecek.

Görüştüğüm üst düzey İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisi “Birçok okul, ilçe ayrı ayrı sözleşmeler imzalamış. 6-7 banka ile çalışılıyor. Hedefimiz bunları birleştirmek. Sözleşme için Ocak ayını bekliyoruz. Bütün ili tek çatı altında toplayarak çalışanlarımıza ve öğretmenlerimizin beklentilerin üzerinde bir katkı sunacağız. Biliyorsunuz Ocak ayında maaş zamları gelecek, öğretmenlikte yükselme sınavları da bitmiş olacak ve maaşlar ciddi yükselecek. Ocak’ta masaya güçlü oturacağız” ifadelerini kullandı.

Banka karları katlandı!

KAP haberlerine bakılınca Banka karlarının ilk 6 ay için yüzde 200 ile 500 arası arttığı görülüyor. 2022 yılı ilk 6 aylık rakamlara göre Akbank net kâr: 13.1 milyar, artış yüzde 412.; Yapı Kredi Bankası net kâr: 11.9 milyar, artış yüzde 420.; Garanti BBVA net kâr: 12.9 milyar, artış yüzde 272.

Kamu Bankaları promosyonda yaya kaldı!

Kamu Bankaları kibirli tavır ve tutumları nedeniyle emekli müşterilerinin tamamına yakınını özel bankalara kaptırdılar. Bu tutum nedeniyle üst yönetimlerin ciddi eleştiri aldıkları biliniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ekim de emeklilere yönelik yeni müjdesi bekleniyor.

Emeklilerin ne kadarı geri kazanılır bilinmez ama Kamu Banka Üst Düzey Yöneticilerinin Cumhurbaşkanlığı ve ekonomi yönetimi tarafından kibirli ve müşteriyi tutamama beceriksizlikleri nedeniyle azarlandığı söylentileri geliyor. Yönetimlerin sorgulandığı, beceriksizliklerinin yüzlerine söylendiği ifade ediliyor.

Merkez belediyeler birlikte hareket ediyor

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan promosyon için birlikte hareket kararı aldı. Çalışma için Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ile Hizmet İş Sendikası çalışmaları yürütüyor. Türkiye genelinde örnek oluşturacak bir rakam için yoğun mesai harcanıyor.

Görüşlerine başvurduğum emekli bir bankacı, kamu kurumlarının tek banka üzerinde durmamasının yararlı olacağını ve öze kamu tüm bankaların ihaleye davet edilmesinin önemli olduğunu söyledi. Kamu bankalarının emeklide düştükleri hataları kurumlar için tekrarlama lüksünün olmadığının altını çizen emekli bankacı, “İster sözleşmenin sonlandırılması yolu seçilsin, ister yeni masaya oturuluyor olsun, kamu yöneticileri yılsonu yapılacak maaş artışlarını da dikkate alarak ellerini yüksek açmalılar. Özel bankaların yarışın içine dahil edilmesi çalışanlar için kazanç getirecektir” dedi.

Kenan Biliz

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.