Memurların idari görev ödeneği 2020'de ne kadar oldu?

Memurların idari görev ödeneği 2020'de ne kadar oldu?
İdari görev ödeneği hangi memurlara ödenmektedir? 2020 yılı idari görev ödeneği miktarı ne kadar oldu? İdari görev ödeneğinden, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa tabi personelden; Rektör, Rektör Yardımcısı, Dekan, Dekan Yardımcısı, Enstitü Müdürü, Yüksekokul Müdürü, Konservatuar Müdürü, Bölüm Başkanı, Enstitü Müdür Yardımcısı, Yüksekokul Müdür Yardımcısı ve Konservatuar Müdür Yardımcısı görevlerini yürütmekte olanlar yararlanabilmektedir.

Kamu görevlilerinden bazılarına, yürüttükleri görevlerden dolayı her ay maaşlarıyla birlikte “idari görev ödeneği” de ödenmektedir.

KAMU GÖREVLİLERİ İDARİ GÖREV ÖDENEĞİ DE ALABİLİYOR

2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa tabi bazı personelin yararlanabildiği bu ödeneğin aylık miktarı, ilgili personelin gösterge ve ek gösterge aylığı toplam tutarının belli bir oranı kadar olabilmektedir.

Bu ödenekten yararlananlar

İdari görev ödeneğinden, 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa tabi personelden; Rektör, Rektör Yardımcısı, Dekan, Dekan Yardımcısı, Enstitü Müdürü, Yüksekokul Müdürü, Konservatuar Müdürü,  Bölüm Başkanı, Enstitü Müdür Yardımcısı, Yüksekokul Müdür Yardımcısı ve Konservatuar Müdür Yardımcısı görevlerini yürütmekte olanlar yararlanabilmektedir.

Ayrıca, idari görev ödeneğinden yararlanılabilen görevlerin birden fazlasını bir personel tarafından aynı anda yürütülüyor olması halinde, o personele en yüksek olan göreve ilişkin idari görev ödeneği ödenir ve diğer görevlerden dolayı idari görev ödeneği ödenmez.

Ödeneğin aylık miktarı

İdari görev ödeneğinden yararlanabilecek personel arasında yer alanlara, kendi gösterge aylıkları ile ek gösterge aylıkları brüt tutarları toplamının 2914 sayılı Kanunda unvanları itibariyle belirlenen oran kadar aylık idari görev ödeneği ödenmektedir. Brüt olarak hesaplanan ödenek miktarından gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılmaktadır.

İdari görev ödeneğinden yararlanan personel ve yararlandıkları aylık ödenek miktarı konusunda bilgi olması bakımından hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Tabloda, ilgili unvanlardaki personelin aylık derece/kademe bilgisi örnek olarak verilmiş olduğundan, uygulamada derece/kademeye göre gösterge ve ek göstergeler farklılık gösterebileceğinden ödeneğin aylık miktarı da farklılık gösterebilecektir.

Unvan

Ek Gösterge

Derece Kademe

Ödeneğin Oranı

Ödeneğin Aylık Net Miktarı*

-Rektör

6400

1/4

%70

720 TL

-Rektör Yardımcısı

-Dekan

6400

1/3

%30

306 TL

-Dekan Yardımcısı

-Enstitü Müdürü

-Yüksekokul Müdürü

-Konservatuar Müdürü

-Bölüm Başkanı

6400

1/1

%20

201 TL

-Enstitü Müdür Yardımcısı

-Yüksekokul Müdür Yardımcısı

-Konservatuar Müdür Yardımcısı

4800

1/1

%15

119 TL

*İdari görev ödeneği miktarı, 2020 yılının ikinci yarısında geçerli olan aylık katsayısı ve %15 gelir vergisi oranı esas alınarak hesaplanmıştır.
memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.