Memurların tazminat yansıtma oranları artacak mı?

Memurların tazminat yansıtma oranları artacak mı?
Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör, bugünkü yazısında 3600 ek gösterge düzenlemesi ve tazminat yansıtma oranları ile ilgili dikkat çeken detaylara yer verdi. "AK Parti 4 meslek grubu ( öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri) için yola çıktığı ek gösterge düzenlemesini kamu görevlilerinin tamamını kapsayacak şekilde genişletti." diyen Dilek Güngör, tazminat yansıtma oranlarının her meslek grubunda farklı olmak üzere şu anda 55 ile 250 puan arasında olduğunu belirtti.

3600 ek gösterge düzenlemesinin ardından tazminat yansıtma oranları merak konusu oldu. Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör bugünkü yazısında, "Milyonlarca memurun beklediği açıklamayı önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Esasında verdiği sözün de bir adım ötesine geçti. Bütüncül bir yaklaşım sergilenerek ek gösterge artışının genele yayılması son derece önemlidir." dedi ve tazminat yansıtma oranları ile ilgili detaylara yer verdi.

İŞTE DİLEK GÜNGÖR'ÜN "TAZMİNAT ORANLARI ARTACAK MI?" BAŞLIKLI YAZISI

Milyonlarca memurun beklediği açıklamayı önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. AK Parti 4 meslek grubu (öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri) için yola çıktığı ek gösterge düzenlemesini kamu görevlilerinin tamamını kapsayacak şekilde genişletti.

Esasında verdiği sözün de bir adım ötesine geçti.

Bütüncül bir yaklaşım sergilenerek ek gösterge artışının genele yayılması son derece önemlidir.

Fakat açıklamalarda tazminat yansıtma oranlarıyla ilgili ipucu olmayınca haliyle bazı meslek grupları itiraz etmeye başladı. Esasında yeni düzenlemeyle kamuda çalışan önlisans ve lisans mezunları birinci derecede oldukları için 3600 ek göstergeyle yaklaşık 1400 TL artışa hak kazanıyorlar. Devletin mali, adli, idari görevlerinde çalışanlar ise lisans mezunu ise 2800 ek göstergede yaklaşık 120 TL artış artış alacaklar.
memurpostası

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.