Memur maaş zammı nasıl belirlenecek? İşte masadaki formüller

Memur maaş zammı nasıl belirlenecek? İşte masadaki formüller
Memur maaşlarına yapılacak zammı içeren düzenlemeyle ilgili kıdemin yanı sıra oransal zam ile birlikte seyyanen zam yapılması konuşulan formüller arasında..

Asgari ücret yapılan ara zamla birlikte 11 bin 402 lira olurken en düşük memur maaşının da net 22 bin liraya yükseleceği açıklandı.

Süreçle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın çalışmaları sürerken gözler en düşük memur maaşını net 22 bin liraya çıkaracak düzenlemeye çevrildi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Çalışmanın kısa süre içinde tamamlanması öngörülüyor. Yapılacak düzenleme diğer memur maaşlarına da etki edecek. Bu konuda üzerinde durulan bazı formüller var. Söz konusu düzenlemenin meclis tatile girmeden tamamlanması öngörülüyor.

TRT Haber'de yer alan habere göre, memur maaşlarına yapılacak artışa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, şunları kaydetti;

KIDEM, MAAŞ FARKLILIKLARINI BELİRLEYECEK
Kamu görevlilerinin en fazla merak ettiği husus diğer kamu çalışanlarına bu artışın hangi şekillerde yansıtılacağı. Temel beklenti kademeli bir biçimde ücretler arasındaki farkı da dikkate alarak kişinin unvanını, kıdemini dikkate alarak maaşlar arasındaki farklılığı dikkate alan bir artış yapılması bekleniyor.

ÖNCE ORANSAL SONRA SEYYANEN ZAM

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Bu formüllerden biri de öncelikle maaşlara oransal bir zam yapılıp üzerine seyyanen zam verilmesi. Bunun dışında da masada yine çeşitli formüllerin olduğunu, bu formüllere göre belli projeksiyonların yapılarak kamu çalışanlarının temmuz ayındaki maaş artışlarının gerçekleşeceğini söyleyebilirim.

ENFLASYON 5 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK
Memur maaşları her ayın 15'inde alınıyor. Bordroların açıklanma sürelerini de dikkate aldığınızda 5 Temmuz, 6 Temmuz civarında bu meselenin tamamlanması gerekiyor. 5 Temmuz'da enflasyon açıklanacak. Toplu sözleşmeye göre alınacak zam da o gün belli olacak.

halktv

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum