Milli eğitim müdürlüğünde skandal iddialar! İl müdürünün haberi var mı?

Milli eğitim müdürlüğünde skandal iddialar! İl müdürünün haberi var mı?
Sivas milli eğitim müdürlüğü, Memur- Sen başkanına torpil iddiaları ile çalkalanıyor. Yeni il müdürünün nasıl bir tepki gösterecek merak ediliyor?

İddiaya göre Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Başkanı Halil İbrahim Temiz’in öğretmen kardeşi il merkezine ve evine yakın bir okula görevlendirildi.

Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi ve Sivas Eğitim Bir Sen Başkanı Halil İbrahim Temiz’in kardeşi Ekrem Temiz’in Hafik Atatürk Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapması gerekirken, Sivas merkezde evine yürüme mesafesindeki bir okulda görevlendirildiği iddia edildi. CHP Sivas Milletvekili ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Ulaş Karasu, iddiayı TBMM gündemine taşıdı.

Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkanı Temiz’in küçük kardeşi Ekrem Temiz’in Hafik Atatürk Ortaokulu Fen Bilgisi Öğretmeni olarak görev yapması gerekirken, Sivas merkezde ve evine yürüme mesafesindeki İmam Hatip Ortaokulu’na görevlendirildiği öne sürüldü. 18 dersi olduğu belirtilen Ekrem Temiz’in ihtiyaç olmasına rağmen kent merkezindeki bir okula görevlendirildiği, üstelik Hafik’te çalışan 45 öğretmenin her gün merkeze 40 kilometre uzaklığa gidiş ve dönüş yaptığı öne sürüldü.

Sivas’taki iddiaya dikkat çeken Karasu, “Görevlendirmeden İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bilgisi var mıdır? Bu görevlendirme, Ekrem Temiz'in iktidara yakın görüşleri olan Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Başkanı Halil İbrahim Temiz'in kardeşi olduğu için mi gerçekleşmiştir?” diye sordu. Karasu ayrıca, Ekrem Temiz’in görevlendirmesiyle Hafik Atatürk Ortaokulu’nda boş geçecek olan haftalık 18 saat dersin nasıl doldurulduğuna yanıt verilmesini talep ederken, “Öğrencilerin alamadıkları dersler de dikkate alındığında, fırsat eşitliği bakımından öğrencilerin dezavantajlı duruma düşmesinden kim ya da kimler sorumludur?” diye sordu. (sivaskizilirmak)

Sivas Eğitim Bir Sen Başkanı Halil İbrahim Temiz'den cevap geldi.

Daha öncede oğlunu Cumhuriyet Üniversitesine öğretim görevlisi, kız kardeşini ise Sivas öğretmen evine aşçı olarak aldırdığı ifade edilen Temiz bu hususlarda herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Temiz kardeşiyle ilgili duruma “Bu tamamen bel altı vurma hareketi. Sendika muhaliflerinin üslubu…” derken “Aynı ilçeden ve başka ilçelerden de proje okullara görevlendirilen başka öğretmenlerde var. Ekrem Temiz gecen senede uluslararası İHL’de görevlendirildi. Normalde bu sene kadrosu ile geçecekti. Tekrar görevlendirildi. Derslerin bos geçmesi söz konusu değil. Sivasta hiç bir okulda boş geçen ders yok. Ekrem Temiz in evi Mevlana mahallesinde Okul kılavuzda, nasıl yürüme mesafesi. Yapılan tamamen rutin bir olay. Bu tamamen bel altı vurma hareketi. Sendika muhaliflerinin üslubu…” ifadelerine yer verdi. (buyuksivas)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum