Milli Eğitim Müdürü, şube müdürü ve bazı okul müdürleri görevden alındığı iddia edildi

Milli Eğitim Müdürü, şube müdürü ve bazı okul müdürleri görevden alındığı iddia edildi
Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü, şube müdürü ve bazı okul müdürlerinin görevden alındıkları iddia edildi.

Urfa’da skandal! Akçakale Öğretmenevi’ni ‘çiftlik’ gibi kullanmışlar!
   
Akçakale Öğretmenevi ile ASO Müdürlüğü yetkililerinin birçok usulsüz iş ve işlemlerde bulunduğu, görevlerini kötüye kullandıkları müfettiş raporlarına yansıdı. Usulsüzlük yapan isimlerin idarecilikleri ellerinden alınırken, söz konusu isimler başka yerlere gönderildi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız
 

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde skandal bir usulsüzlük olayı yaşandı. Akçakale Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü’nün konaklama, restoran ve kafeteryasının bazı kişilere adeta peşkeş çekildiği ortaya çıktı.

Burada bazı isimlerin usulsüz bir şekilde konakladığı, herhangi bir ücret ödemediği, mal veya hizmet alımlarının doğrudan temin yöntemiyle ve usulüne uygun olarak yapılmadığı Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına bağlı müfettişlerin tuttuğu raporlara yandı.

USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ
Söz konusu raporlarda ayrıca usulsüz iş ve işlemlerde bulunan personeller hakkında 657 Devlet Memurlara Kanunu kapsamında ‘Emir ve görevleri tam ve zamanında yapmamak veya yapılmasını takip etmemek veya kasten yapmamak’ suçundan aylıktan kesme, yöneticilikten alınarak il içinde görev yerlerinin değiştirilmesi, kınama ve zararın tazmini gibi işlemlerin uygulanması da teklif edildi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

İDARECİLİKLERİ ELLERİNDEN ALINDI
Akçakale Öğretmenevi ve ASO soruşturması kapsamında tutulan rapor ve bulgular göz önünde bulundurularak, Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere şube müdürü ve bazı okul müdürlerinin idareciliklerinin ellerinden alınıp başka ilçelerde görevlendirilmelerine karar verildiği öğrenildi.

Urfa Pusula

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum