Milli eğitim müdürünün sakalı gündem oldu!

Milli eğitim müdürünün sakalı gündem oldu!
Rizenin Sesi internet sitesi yazarı Bayram Arif Turan, yeni atanan il milli eğitim müdürüne neden sakal bıraktığını sordu.

Bir önceki yazımda, Rize'de görev yapan bürokratların görev süreleri boyunca icraatlarını, sosyal yaşamlarındaki arkadaşlarını, okey buluşmalarını, sabah kahvaltılarını, akşam ve sabah sporlarında kimlerle yaptıklarını, köşemde yazmıştım.

Köşe yazımın sonucunda, geçmişte tayin olup giden bu bürokratlar için ,halktan kopuk sınıf olarak kendilerini elit gören, üstün gören bu hemşerilerimiz, tayinleri çıkan geçmiş bürokratların daha üst koltuklara oturmaları için, Ankara'da nasıl kulis faaliyetlerinde bulunduklarını, siz okurlarımla paylaşmış ve gelecek olan üst bürokratların ilimiz insanlarınca beklentilerini köşemde yazmış idim.


 İLİMİZE SON ATAMALARDAN SONRA ...

Vali, Emniyet Müdürü ve Milli Eğitim müdürü ile hem toplu he mide, bire bir görüşmelerim oldu, bu görüşmelerimizin sonucunda, Rizelilerin bizlerin beklentilerini ifade etme imkânımda oldu. Bu bağlamda, ilimize yeni atanan bürokratlar için bende oluşan genel düşünceyi, siz okurlarımla paylaşmak istiyorum.
 
SAYIN OKURLARIM...
 
Sayın ilimizin Valisi, Rize'deki bütün basın Mensuplarını ayırt etmeksizin davet de bulundu, Bizlerle hemhâl oldu. Sayın Valimiz, geçmişte ilimiz Güneysu'da görev yaptığından, ilimizin sorunlarına vakıf konuşmalarda bulundu. 
 
Vali Bey, konuşmalarında ilimizin sorunlarını sıkıntılarını, dört ana temada topladığı, bu paydaşların, yüksek çalışma temposu ile birçok sıkıntının aşılacağı, düşüncesinde olduğunu belirtti. Bu dört başlık su şekilde 
  
      1- Eğitim.
      2- Spor.
      3- Turizm.
      4- Yatırımlar.
 
Sayın Valimiz kısa ve orta vadede Rizelilerin beklentilerine neşteri, bu dört ana maddenin (herkesin)paydaşların kurumların ailelerin sahiplenmesi , kendisin de sıkı denetimi ile aşıp başarının geleceğini,  sorunların azalacağını, konuşmalarının satır aralarına ifade etti.
 
Ilimiz de bunca Eğitim yatırımı olmasına rağmen kangren haline dönüşen ilimizin Eğitim seviyesinin düşüklüğünü, Uyuşturucu bağımlılığının artmasını, giderek artan ölüm ve yaralama olaylarını, Eğitim ile Sportif faaliyetlerin yaygın olarak artırılması ile azalacağını Vali Bey' in söylemlerinden gözlemledim. Bu konuda okul ,aile ve spor kulüpleri ile beden eğitimi öğretmenlerini bir fiil denetleyeceğini ifade etmesi, Millî Eğitim müdürlüğü ile Gençlik Spor müdürlerinin koordineli çalışmaları talimatını verdi. 
 
İlk icraatının bu doğrultuda Vali olarak, atandığı İlimizde ,Spor ve Eğitim Çalıştayı düzenlemesi oldu. Bu konuda nokta dört tespitlerini icraata dönüştürmesinin bi göstergesi idi. Güzel özlenen günlerin Rizeli aileleri beklediğinin heyecanını verdirdi Sayın Vali.
 
Yine ifade edeyim ki kalem bizde,  bekleyip göreceğiz.

     WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN SAKALI..


 
Vali beyin Gazetecilerle tanışma toplantısı sırasında, ilimizin ilçeleri dahil bütün okulları kapsayan Eğitim Çalıştayı devam ediyordu, muhalif Gazeteci Gençağa KARAFAZLI ile birlikte, Eğitim Çalıştayında, il Milli Eğitim müdürü ile görüşmemiz de oldu. 
 
Şehirde konuşulan Millî Eğitim Müdürünün sakal bırak ma nedenini Müdür Bey sorduk. Neden sakal bıraktığını irticayı hortlatmak mı amacınız sorumuza (şaka ile ) il milli eğitim müdürü ne sorduk. Sorumuza, Sayın Müdür cevaben ,kendisinin hiç sakal kesmediğini kurum içi talimatlara uyduğunu belirterek, sakala takılmayın, Kendi oğlunun küpeli olduğunu belirtmesi bizlerin Millî Eğitim Müdürü hakkındaki olumsuz düşünceleri bertaraf ettirdi. 
 
Kalem bizde Sayın Milli Eğitim Müdürüm, bekleyip göreceğiz.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

 
Gerçek ten doğru imiş,  "Ön yargıyı parçalamak ,atomu parçalamaktan zormuş "kelimesinin doğruluğu. 
 
SEVGILERIMLE.

Bayram Arif Turan / rizeninsesi.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum