Okul müdür hakkında, savcılığa suç duyurusu!

Okul müdür hakkında, savcılığa suç duyurusu!
10 bin TL kayıt kayıt parası isteyen okul müdürü hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Müdürün görevi kötüye kullandığı iddia edildi

Hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de valilikler uyarmasına rağmen, okul müdürleri kayıt ücreti istemeye devam ediyor. Buna itiraz eden veliler ise soluğu ya mahkemede ya da il müdürlüğünde alıyor.

Ailesiyle birlikte oğlunu İzmit Alikahya'daki  Şehit Alper Al Ortaokulu'na kayıt yaptırmak için götüren, ismini açıklamak istemeyen İzmit’in tanınmış esnafı, okul müdürü Nevzat Aktaş'ın kendisinden 10 bin TL kayıt ücreti istediğini belirtti. Kayıt ücretine itiraz eden esnaf ile okul müdürü okulda tartıştı. Okul müdürü Aktaş, esnaf olan babaya, ailesi, çocuğu ve diğer velilerin yanında tepki göstererek hakaret etti.

5 BİN TL TEKLİF ETTİ

Okul müdürüne prosedürü bilmediğini belirten esnaf "10 bin TL yerine 5 bin TL verebilecek durumda olduğumu ve bu parayı da ilerleyen zamanda ödeyebileceğimi söyledim. Bu söylemimden sonra okul müdürü benden okula yakın oturduğuma dair elektrik, doğalgaz ve su faturalarını istedi. Sanki bu bölgede oturmuyormuşum gibi muamele yaptı. Ailemin ve okulda bulunan diğer velilerin yanında hakarete uğradık.

MÜDÜR KAYIT YAPTIRMADI

Okul müdürünün sadece benden mi yoksa her veliden mi kayıt ücreti alıp almadığını sorguladım. Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na sordum, daha sonra çıkıp Ankara’ya gittim. Ankara’da bana verilen bilgide, öğrencilerin kayıt yaptığı sırada kesinlikle kayıt ücretinin alınmayacağını, kayıt için evrak celplerinin istenmesinin ise hukuka aykırı olduğunu söylediler. Ankara’dan İzmit'e döndükten sonra okula gittim. Oğlumun kaydının yapılıp yapılmadığını öğrenmek istedim. Oğlumun kaydını yapmadıklarını öğrendim.

GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDI

Okul müdür yardımcısı Kenan Bey'e 'Oğlumun kaydını neden yapmadınız' diye sordum. Müdür yardımcısı Kenan Bey bana “Okul müdürümüz Nevzat Aktaş 'Bu dosyayı ben takip ediyorum, siz kayıt yapmayın' dediği için biz de yapmadık” dedi. Okul Müdürü Nevzat Aktaş, devletin kendisine verdiği görevi alenen suistimal etmiş, görevini kötüye kullanmıştır.

MÜDÜRE SUÇ DUYURUSU

Kayıt ücreti ile ilgili yaşadıklarım ve öğrendiklerimin sonrasında avukatım olan Volkan Koçak’ı arayarak okul müdürü Nevzat Aktaş hakkında suç duyurusunda bulundum. Okul müdürü anayasanın 42’nci maddisine göre anayasal suç işlemiştir. Oğlumu anayasal haktan mahrum bırakmıştır. TCK’nın 257’nci maddesine göre ise görevini kötüye kullanma, görevi ihmal, kişilerin huzur ve sükûnunu bozma suçu işlemiştir. Kendisinden şikâyetçiyim. Oğlumu Şehit Alper Al Ortaokulu’na kayıt yapmadılar. Ben de oğlumu getirip Yahya Kaptan’daki Edebali Ortaokulu’na kayıt yaptım” ifadelerini kullandı.

ozgurkocaeli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum